4

 Den här gången bjuder vi på en rolig händelse som Evelina och Linnéa varit med om!
 
En dag bestämde sig jag (Evelina) och Linnéa för att åka buss till SURF. Det går en ultrabuss från Vasaplan som stannar bara ca.100 meter från SURF. Den passade alltså perfekt att åka med, exempelvis på vintern då man inte kan köra moped.
När vi hoppade på bussen på Vasaplan så var vi helt ensamma. Bara vi och busschauffören. Och när vi kört förbi kanske 5 hållplatser var vi fortfarande ensamma på bussen. Det slutade med att vi var ensamma på bussen hela vägen till SURF haha.
När vi började närma oss SURF så frågar busschauffören oss vilket håll vi ska åt. Rakt fram eller till vänster i en korsning. Vi visste ju inte vilket håll vi skulle för det var första gången vi åkte med den här bussen och busschauffören sa att det var första gången han körde den här busslinjen så han visste inte heller!
Så vi sa att han skulle köra rakt fram för vi visste att det fanns en hållplats där som vi gått förbi några gånger när vi gått till Stöcksjön och badat. Så vi körde rakt fram och busschauffören släppte av oss vid hållplatsen.
Nästa gång vi åkte med bussen till SURF var det en annan busschaufför och då visade det sig att bussen skulle svänga vänster i korsningen istället för rakt fram hahah... vi hade alltså lurat den första busschauffören att köra fel väg!
 

 
 Glöm inte att skicka in era egna berättelser till [email protected]!

Fina änglar

I tisdagsmorse åkte våra fina hästar Ryza och Hercules till himlens gröna ängar. Pga av skador som inte skulle gå att återställa var detta det bästa alternativet för dem. Vi saknar dem så! Här är lite fina bilder så vi kan minnas dem.
 
 
Hercules foto: Maria Bodin

Ridskolehagarna behöver nya stängel!

Strunta i gymmet en dag, och kom och gör lite riktigt hederligt kroppsarbete med oss i stället! :)

Vintern närmar sig med stormsteg och ridskolans hagar behöver nya stängsel. Materialet är iordningställt och nu hoppas vi att DU vill hjälpa oss att sätta upp nytt stängsel till ridskolehästarnas hage.

Vi träffas lördag den 26 oktober kl. 10.00 på parkeringen SURF. Under arbetsdagen bjuder vi alla som hjälper till på grillade hamburgare och parisare samt dricka och kaffe. 

Utlottning av ridlektioner till elever som själva arbetar eller har föräldrar som deltar i arbetet med hagarna. Har du tillgång till egen skruvdragare vore det toppen om du kunde ta med den. 
 
Varmt välkomna!
 
 
 
 

3

 
Den här gången bjuder vi på en rolig berättelse som Linnéa var med om!
 
Det var nu i augusti när vi hade ridit tillbaka hästarna till SURF från betet. Vi skulle rida igång hästarna några dagar efter och jag hade Nixon. 
 
En av dagarna kom vi ganska tidigt till stallet, vi gick och hämtade hästarna för att rida ut i skogen. Elvira, Ebba och Jessica ställde sina hästar utanför stallet vid stockarna, medan jag och Evelina ställde Nixon och Porter inne i kallstallet. Det var inget spån i spiltorna eftersom det inte står några hästar där under sommaren, men vi ställde dom där ändå då vi bara skulle borsta. 
 
Självklart bestämmer sig Nixon att det är superläskigt där inne och han bara måste bajsa flera gånger, sen kissar han också och det blir världens pöl i spiltan. Jag tänker att jag får ta bort det sen, och fortsätter borsta.
 
Sen när jag ska kratsa hovarna böjer jag mig ner - och PLASK! Jag kollar ner och jag har alltså tappat ner min mobil i Nixons kisspöl! Haha, jag tog upp den snabbt som blixten och sprang in till toan där jag i princip tvättade den under kranen. När jag sen kom tillbaka frågade dom andra vad som hänt eftersom jag bara sprang iväg... "jag tappade mobilen i Nixons kiss", haha.
 
Sen har vi en berättelse från en av er läsare också:
 
Jag ramlade av Ryza under gymkana på en julavslutning ett år, inget konstigt kan man tycka förutom att jag ramlade av bakom henne, landade på fötterna och fortsatte banan springandes bakom henne med tyglarna fortfarande i händerna! 

Tur att hon är snäll ;)
 


Glöm inte att skicka in era egna berättelser till [email protected]!

Tilda hos sin nya ägare

Förrförra veckan så åkte vår fina ponny Tilda till sitt nya hem utanför Östersund! 
 
 
Tilda är såld som sällskapsponny till en dressyrdomare utanför Östersund. Hon bor ungefär vid Wången. Domaren som heter Solbritt ville ha en sällskapsponny till sina dressyrhästar, gärna en snäll som hennes barnbarn kunde rida när de var och hälsade på henne ibland. 
Det verkar fungera jättebra; här är senaste hälsningen från Solbritt och Tilda som kom förra veckan:
 
" Hej, det är så trevligt med Tilda som nu lärt sig våra rutiner och gnäggar på morgonen, går in först på em och blivit accepterad av mitt dressyrsto som har rejäl pondus. Hon är mycket positiv och verkar pigg och glad. "
 
Vi hoppas att Tilda kommer fortsätta trivas, även om vi saknar henne så är det skönt att veta att hon har det bra!

Dianas fölis Yatsy

 
Här är några gamla bilder på Diana och hennes fölis Yatsy! foto: Linn Pettersson
Tyvärr lever inte Yatsy idag men visst var han söt på dessa bilder?

Bilder från ponnyridningen

I lördags den 12 oktober höll vi i en ponnyridning på Stöcksjö Bygdegård! Vi hade med oss våra fina ponnyer Rocky och Relios, och båda skötte sig utmärkt. Fina ponnyer!

 

Vad händer?

En ökning av sisådär 150 besökare från en dag till en annan gör självklart att vi blir väldigt nyfikna! Var kommer ni ifrån nu, har vi blivit länkade eller något? :) Berätta gärna för vi kan inte hitta något!
 

Ebba rider Rocky med repgrimma

För ganska länge sen blev Ebba sugen på att testa rida med repgrimma! Så nu har hon köpt en från hööks, och bestämde sig för att testa på Rocky. Det gick verkligen över förväntan, tur han är så himla snäll! Inga speciella konstigheter alls, jag som red samma lektion märkte inte av att han inte hade träns på sig. :)
 

/Linnéa
 

Hej på er!

Idag så kommer nya inlägg med nya bilder! Bland annat från ponnyridningen i lördags och från när Ebba i onsdags bestämde sig för att rida Rocky utan träns! Kika in här lite senare.

2

 
Den här historian är också från oss i stallfemman, den här gången är det Elvira som varit med om något. 
 
Det här var för några år sen. Jag hade bestämt mig för att byta från min ridgrupp till en som är lite bättre, det var även den som Linnéa och Ebba gick i. Dom hade redan galopperat ganska mycket medan jag inte hade gjort det så jag var riktigt nervös. Inte blev det heller bättre av att jag skulle rida en ponny som sist hade bockat när jag red (minns ni Polapir, Pirre?). 
 
Allt gick fint tills vi skulle sitta upp på hästarna. Jag tar foten i stigbygeln, räknar till tre, hoppar upp och RITSCH! Jag kollar förvånat ner och ser till min förfäran att mina ridbyxor spruckit! Vad var oddsen liksom?
 
Som tur var så gick resten av lektionen bra och jag ångrade aldrig att jag bytte grupp!



Glöm inte att skicka in era egna berättelser till [email protected]!
 

Misstänkt kvarka på Hippologum!

Uppdatering: Det är nu bekräftat att det inte var kvarka på Hippologum. Men det är fortfarande värt att vara försiktig! 


 På grund av kvarka misstanke på Hippologum så vill vi att alla våra besökare som vistas på hippologum byter om innan ni kommer till vår anläggning. Rider ni på bägge ställen så tänk på att byta handskar, skor och även hjälm. Vi har lånehjälmar ifall ni behöver!

Vi vill inte att våra inackorderade hästar vistas på hippologum.

Vi hoppas att ni har förståelse och respekterar detta, vi vill skydda våra hästar och ponnyer och givetvis vår verksamhet eftersom ett kvarkautbrott kan få stora konsekvenser för en sådan anläggning som vi har.

För mer information se hippologums hemsida. www.hippologum.com

 

Om ni har frågor några frågor kring detta kontakta Rebecka eller Emmeli via mail eller på telefon: 090-42288


Ponnyridning på Stöcksjö bygdegård

Imorgon kommer vi befinna oss på Stöcksjö bygdegård med två av våra fina ponnyer. Det är dags för ponnyridning! Mellan klockan 13 och 15 kommer vi vara där, kom förbi och hälsa på :)

Några gamla bilder från en ponnyridning förra året.

Porter är för söt



Den här synen möttes jag och Evelina av när vi skulle jobba för någon vecka sen. Porter hade på något sätt tagit sig loss från sin spilta, gått till sin gamla spilta och bajsat där, och sen gått tillbaka till sin nuvarande spilta med huvudet ut i gången. Hur söt är han inte!

/Linnea 

Gandalf

 

Bilder från valackhagen

 

1

 
Vårt första inlägg är en berättelse som vi i stallfemman varit med om, jag tror att det här är vår längsta och läskigaste berättelse. Som en del kanske vet så brukar vi ibland vara nattvakter på tävlingar på SURF, det innebär att vi sover där och stiger upp några gånger under natten och tittar till hästarna.
 
Och på SURF är det otroligt mörkt på natten! Tänk er cafeterian, med ett kolsvart ridhus bakom fönsterrutorna. Vi brukar sitta och skrämma upp varandra och säga saker som "tänk om någon står där ute och tittar på oss nu, men vi kan inte se den". Så man är lagom skraj sen när man ska börja lägga sig.
 
Såhär mörkt är det i stallgången...

Jag minns inte exakt vilken tävling det här var på, men det var iallafall på hösten och det var mörkt ute. Vi hade suttit i cafeterian och ätit godis och pratat, som vi brukar göra. Sen går Elvira, Evelina och Jessica iväg till US-rummet där vi skulle sova, medan jag (Linnéa) och Ebba är i cafeterian och borstar tänderna. Plötsligt hör vi hur telefonen ringer nere på kontoret, vi reagerar inte riktigt först men sen börjar vi tänka lite för mycket och vi blir rädda. För vem ringer egentligen till ett stall klockan halv 1 på natten? 
 
Vi går till de andra och berättar, men vi kommer fram till att det måste ha varit någon som ringt fel. Så vi lugnar ner oss och förbereder oss för att gå sista rundan i stallet innan vi lägger oss. 
 
Men när vi öppnar dörren till stallet hör vi ett högt, pipande ljud - larmet är på och tjuter för fullt! Vi skrämmer upp varandra ytterligare, det kan ju inte vara ett sammanträffande att både telefonen i kontoret först ringer och sen att larmet är på. Någon måste alltså vara där med oss!
 
Vi bestämmer oss för att gå ner i stallet iallafall, och vi har våra ficklampor i högsta hugg. Vi går ut på stallplanen och försöker få tag på den som är ansvarig för tävlingen, larmet gick inte att stänga av. Medan vi står där ute kommer det en bil, vi står kvar men är fullt beredda att springa för våra liv (haha). Men det visar sig att det är en kille från Securitas som kommer, det var även han som ringde när han hade sett att larmet gått. Vi hade alltså fått fel instruktioner om hur larmet skulle stängas av!
 
Det var med otroligt lättade steg vi kollade till resten av hästarna och sedan sov vi gott!


Glöm inte att maila era egna berättelser till [email protected]!

Härlig dag i stallet

Här kommer lite fler bilder från idag! Vissa fina, andra mindre fina ;)
 

Fotat ponnyer

Idag har vi varit på surf och fotat hästarna. Det blev några riktigt fina bilder som är tänkta att vara på hemsidan, tänkte bjuda på ett litet smakprov här.
 
Foto: Linnéa

Nytt tisdagsnöje!

 
Nu tänkte vi börja med en ny sak här på bloggen! Varje tisdag kommer ett inlägg med en historia, om något roligt man har varit med om på SURF. Vi kommer skriva om våra egna händelser då vi har samlat på oss en hel del genom åren, men man kan även skicka in sina egna!
 
Har du till exempel ramlat i stallgången, ramlat av en häst på något tokigt sätt eller spräckt ridbyxorna vid uppsittning? Maila in berättelserna till [email protected]!
 
Så håll ögonen öppna nu, på tisdag börjar vi.

Hej Porter!


Mageno

 

Malou


Malou är den sista nya hästen. Även hon är inlånad, men endast under en kort period. Hon är en snäll och mysig tjej!

Malma


Malma är också inlånad, hon är en liten storhäst och är tänkt att vara handikapphäst. Hon verkar vara charmig och väldigt snäll!

Twister

 
Den andra av ponnyerna är en svart ponny vid namn Twister, som SURF bara har lånat nu. Twister verkar också vara väldigt snäll och mysig!

Monika

 
En av de nya storhästarna, ett 5-årigt sto vid namn Monika. Hon verkar vara en mysig och snäll tjej som är väldigt vacker!

Mee Lady

Här är den ena av surfs nya ponnyer! Hon är liten och väldigt söt, snäll verkar hon också vara.
 
 
Vi brukar kalla henne Olga :)

Det har kommit 5 nya hästar till SURF

Under senaste 2 veckorna har det kommit flera nya hästar till SURF. En häst heter Malou och är bara inlånad en kort period. Den står brevid Csodás.
 
Sen har SURF köpt in en storhäst och en ponny. De står än sålänge i karantän i kallstallet, så spring inte så mycket emellan kallstallet och stora stallet ifall att de skulle bära på någon smitta.
Sen har vi även hyrt en ponny och en häst. Även de står i karantän i kallstallet.
 
Om man går in i kallstallet och tittar på de nya hästarna så är det väldigt viktigt att tvätta händerna efteråt innan man går till hästarna i stora stallet. :-) Detta för att eventuella smittor inte ska spridas.
 
Bilder på hästarna kommer komma upp här under dagen! :-)
 
/Evelina
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Kommer det hållas några klubbtävlingar innan jul?
 

 
Svar: Jag vet faktiskt inte riktigt när det kommer vara klubbtävlingar. Men jag är ganska säker på att det kommer några stycken innan jul!

Bilder i solnedgången

Igår var vi ute med Fille och Relios en stund på ribanan.

Såhär såg himlen ut!

Så det blev riktigt fina bilder! 

 
/Linnéa

RSS 2.0