Vad är roligast?

 
Vad är roligast?
  
pollcode.com free polls 
 
Man kan rösta 1 gång. Klicka i ditt alternativ och sedan på "Vote"! :)

Vilken är din favorithäst? - resultat

Här kommer resultatet efter omröstningen om vilka hästar som är era favoriter!
 
 
Bland ponnysarna är Hebel och Nixon populärast (bland er som läser här på bloggen) och bland storhästarna är Kate och Fabian stora favoriter!
 

Klubbhoppning!

Nu på lördag är det klubbhoppning på SURF! Det är både för ridskoleekipage och privatryttare så kom och titta vettja!
 
På hemsidan finns nu lite viktig information och funktionärslistan ute. Ni hittar det på DENNA LÄNK.
 
Jag (Evelina) kommer finnas på plats under tävlingen som fotograf och fota alla ridskoleekipage. Det kommer finnas en lista att skriva upp namn och mailadress på i stallet på anslagstavlan.
 
 

Klubbjackorna!

Nu finns det information om hur ni ska gå till väga för att få era beställda klubbjackor!
Klicka er in på SURFs hemsida eller klicka påDENNA LÄNK för att komma till infon! :)

Bilder

 
Ni som inte fått bilderna som vi fotade en torsdag för någon vecka sedan kommer få era bilder efter sportlovet! Linnéa som har bilderna är i Afrika så hon skickar dem när hon är hemma igen. :)
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
(om frågan om hundar på läktaren)
 
Är ni säkra på det? Det sitter en hundförbudskylt i trappan som går upp till läktaren från stallet typ vi får inte följa med. Det är vansinne att ha hundar på läktaren. Man kan aldrig veta med djur hur de reagerar och en dag kan den faktiskt skrämma hästarna i manegen. På Hippologum är hundar strängt förbjudna på läktaren. Självklart av en anledning. Kolla upp svaret en gång till.
 


Svar: Ja det kanske sitter en skylt där. Jag har själv ingen hund och har inte lagt märke till den, men jag antog att man fick ha hundar på läktaren om de är kopplade och inte stör då jag sett det massvis med gånger. Står inget på hemsidan om det heller så jag gissade lite utifrån det jag sett och hört. 
Det bästa sättet att ta reda på hur det ligger till är att fråga/maila någon i personalen! 
 
 
 

Årsmöte 19.00

Glöm inte att det är årsmöte ikväll kl. 19.00 i caféterian! :)

Svar på kommentar

Från: Tilde.S
 
vad gör ni med alla sakerna man glömmer på surf? min kompis saknar sin ridväst, den är blå och jag vet inte om det var hennes dun eller skyddsväst.
 


Svar: Jag är inte helt säker på var kvarglömda saker brukar hamna. Oftast brukar de läggas in på kontoret eller läggas utanför ridhuset under trappen. Det bästa är att kolla med sin ridlärare!

Svar på kommentar

Från: Klara
 
Får man ha hund på läktaren om den har koppel och inte stör ridlektion??
 

 
Svar: Ja, man får ha hund på läktaren sålänge den är kopplad och inte stör hästarna som befinner sig i ridhuset. :)

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Vilka kläder ska man ha på en klubbtävling i dressyr?
 


Svar: På en klubbtävling i dressyr så behöver du inte rida med kavaj eller vita ridbyxor. Det enda som du är tvungen att bära är hjälm och ridskor med klack (och helst chaps också) eller ridstövlar.
Det här är iallafall vad jag vet om SURFs klubbtävlingar utifrån egna erfarenheter. Andra regler gäller när man ska tävla lokalt och uppåt. Klubbtävlingar brukar ses mer som träning!
 
Kontakta tävlingsledaren om du har frågor eller är osäker.

Svar på kommentarer

Från: Anonym
 
Visst kommer ni fota storhästgrupperna också? :)
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Från: Anonym
 
Kommer ni fota storhästarnas ridlektioner också? Tycker ni fotar lite lite hästar ;)
 

 
Svar: Än sålänge har vi bara fotat EN gång. Och just den gången så var det ponnygrupperna på torsdagar vi fotade. Det är det enda vi fotat hittills för vi har haft mycket skolarbete och så blev jag sjuk. Sen så har vi svårt att ta oss ut till SURF på vardagar när vi måste ha skjuts av föräldrar eller sluta skolan så pass tidigt att vi hinner med en buss. (Precis som Linnéa skrev i inlägget nedan)
Jag vet att ni är jättepeppade på att få bilder! :) Men ni får längta lite till tills vi kan köra moped till SURF eller de dagar vi kan åka dit utan att skolarbetet blir lidande. Hoppas att ni kan ha överseende med detta! 
 
 

Angående fotograferingen

Vi har fått in ganska många frågor angående fotograferingen av lektioner, när vi ska fota nästa gång osv. Vi tänkte bara meddela att det kommer dröja ett tag innan nästa gång, både jag och Evelina åker iväg under sportlovet och vi har väldigt mycket i skolan. 
 
När allt lugnar ner sig tänker vi dra igång igen, vi meddelar såklart när det drar ihop sig!
 
/Linnéa

dålig uppdatering

Förlåt för att det har varit lite dålig uppdatering här ett tag. Jag har varit sjuk och haft feber hela veckan så har inte orkat gå in här vilket jag hoppas att ni förstår! :)
Vi har fått många frågor här och jag ska försöka svara på alla senare idag. 
Men nu vet ni varför det har varit så tyst här i veckan. :)
 
/evelina

Visste ni att?

 
 
Visste ni att vår ponny Tea Time köptes för pengarna vi tjänade ihop genom att sälja NEWBODY?
Även förra året köpte vi en ny ponny för NEWBODY-pengarna vi tjänade ihop då! Den ponnyn heter Lusardo!

Svar på kommentar

Från: Alva
 
Information om klubbtävlingen? Kommer ni fota den?:)
 

 
Svar: Info om klubbtävlingen finns i inlägget nedan! Jag vet inte om vi kommer fota den, troligtvis ja, men jag vågar inte svara på det än. Om vi fotar den så kommer vi självklart skriva ut det här!
 
 

Klubbtävling 1a mars!

VÄLKOMNA PÅ ÅRETS FÖRSTA KLUBBHOPPNING! 
Lördagen den 1 mars 
Första start kl 10.00 

Tävlingen är till för både privata ekipage och ridskoleryttare! Ridskoleryttarna anmäler sig på en lapp i stallet.

BANOR 
Tävling och framhoppning sker inomhus. Framridning och framhoppning på lågt hinder på stora utebanan om vädret tillåter. Emmelie Hellgren kommer finnas på plats för att bistå ridskolans ekipage på framhoppningen. 
 
ANMÄLAN 
Du behöver inte ha tävlingslicens eller hästlicens för att anmäla till en klubbtävling - däremot medlemskap i klubben. Medlemskap skall vara löst INNAN tävlingen. Inga medlemskap säljs på plats. För den som känner sig osäker och behöver hjälp kontaktar tävlingsledaren eller sin grenledare. Ridskolans ekipage anmäler sig via lista i stallet. De som rider i specialgrupperna, hoppgrupperna har förtur och ska anmäla sig innan den 21/2. Hästhyran är 150 kr för ridskolans ponnys/hästar. Mer info på anslagstavlan i stallet. 
 
KOSTNAD 
50 kr/klass. Betalas vid TDB för privatekipage och kontant betalning på tävlingsplats för Ridskolans elever. 

FUNKTIONÄRER 
Frambyggnation av bana sker gemensamt kl 08.00. ALLA anmälda ska ha med en medhjälpare som kommer att få funktionärsuppgifter. Efteranmälda ryttare förväntas fungera som extra banpersonal samt bortbyggare av banan efter tävlingens slut.

------Alla hjälper till att plocka undan när tävlingen är slut------ 
 
KLASSER 
Klasser Ponny (Ridskolan får anmäla sig till klass 1 & 2) 
Klass 1 L:E (b-ponny: 50cm, c-ponny: 60cm, d-ponny: 70cm)
Klass 2 L:D (60cm, 70cm, 80cm)
Klass 3 L:C 
Klass 4 L:B 
 
Klasser Häst (Ridskolan får anmäla sig till klass 5 & 6) 
Klass 5 80cm 
Klass 6 90cm 
Klass 7 100cm 
Klass 8 110cm


BESIKTNING AV BANAN - OBS VIKTIGT 
Man får gå banan INNAN första start i klass 1 för ponny. Eventuellt (ej fastställt - beror på antal anmälningar) kommer en kortare paus ges mellan klass 4 & 5 så de som tävlar häst ska få en möjlighet att snabbt gå banan. 

PRISER OCH BEDÖMNING 
Rosett till alla felfria i klass 1 & 5. (Bedömning A) 
Rosett till placerade i övriga klasser. (Bedömning: Två faser 382.4.6 (A+A:0) med totalfel) 

TÄVLINGSLEDARE 
Camilla Jonsson (Häst) 
Telefon: 073-73 11 455 
 
Veronica Lidgren (Ponny) 
Telefon: 070-57 59 233 

 

Varmt välkomna!


Svar på kommentar

Från: Ellen
 
När kommer stalljackorna?:)
 

 
Svar: Jag vet faktiskt inte. Men det lär komma upp information på hemsidan så snart de kommit! Då skriver vi det här också. :)

Ingen lektionsfotografering i veckan

I veckan så blev det ingen lektionsfotografering. Vi hade tänkt fota ponnylektionerna igår (tisdag) men vi hade ingen möjlighet att ta oss ut till SURF och så har vi mycket skolarbete i veckan! 
Självklart kommer alla grupper bli fotograferade ändå. :) Det preliminära fotoschemat kommer upp så snart som möjligt, det som vi hade gjort är mystiskt försvunnet så vi måste göra ett nytt!
 
Jag skulle tro att de flesta fotograferingarna blir mer framåt våren då vi kan ta oss ut till SURF själva utan att be föräldrar om skjuts! :)
 
/Evelina och Linnéa
 
 

Nyhetsbrev från ridskolan

Nu kör SURF igång med nyhetsbrev från ridskolan! Här kommer personalen att skriva lite kort om vad som händer här på ridskolan och anläggningen, maila gärna om du har frågor, synpunkter eller kanske förslag på vad som ska stå med! 
[email protected] 
eller:
[email protected]
 
Nyhetsbreven kommer först och främst upp på HEMSIDAN och även här på bloggen när vi kommer ihåg att lägga upp det!
 
Här är veckans nyhetsbrev!
 

Ridskolan

I veckan är det teori för häst på tisdag och för ponny på onsdag.

På onsdag så ska Alita på återbesök hos veterinären och vi hoppas att hon ska vara frisk så hon får börja ridas snart igen!

Tea Time eller "TT" som vi kallar honom för är vår nya New Body ponny och han verkar trivas bra hos oss! Men tänk på att låta honom vara ifred på kvällarna och gå bara in om du ska göra iordning honom, han är inte van att bo på ridskola så han vill ha lite lugn och ro så här i början.

Chomper är den nya storhästen som vi har här på prov. Han är lika snäll som han är stor och verkar än så länge trivas bra. Vid ridning är han väldigt känslig, så använd inga sporrar eller spö på honom.

Vi vill be alla våra ryttare att vara försiktiga när ni drar åt sadelgjorden i spiltan/boxen, hästarna tycker inte att det är skönt när gjorden dras åt för hårt på en gång. Ta första hålet i spiltan och dra resten försiktigt på medellinjen innan uppsittning. Om ni har några minuter över så får ni gärna smörja upp hästarns utrustning efter ert ridpass, hästarna uppskattar mjuka träns och sadelgjordar! :-)

 

Personal

Linnea som har häst lektionerna på måndagar är bortrest och Emelie Stenman vikarierar för henne under tiden.

 

Anläggningen

I helgen är det bokat för hundar i ridhuset på lördag och Erika Viklund har dressyrträning på söndag på halav ridhuset kl. 10.00-15.45.

Under fredagen är det bokat för privatlektioner för ridskolan och hundträning mitt på dagen, se kalendern för exakta tider. Annars har vi som vanligt underlagsskötsel mellan kl 09.00-10.00.

 

Övrigt

Visst kommer ni på årsmötet söndagen den 23/2? Kl 19.00 i cafeterian!

 

Det var allt för den här gången! /Emmeli


Svar på kommentar

Från: Alva
 
Vad hände med Sigma och Lola?
 

 
Svar: Sigma såldes precis efter sommaren, hon bor nu i Vännäsby hos föredetta ridskoleelev Erika Persson. Lola var inte ens SURFs häst från början. Vi hade henne på foder :) Så hon åkte tillbaka till sin gamla ägare och såldes sedan till en ny människa. :)
 
 
Sigma.
 

Smakprov från fotograferingen i torsdags!

 
 
 
 
 
Vi kommer skicka bilderna till er som skrev upp sin mailadress så snart som möjligt! :)

Svar på kommentar

Från: Tilde.S
 
På min förra ridlektion torsdag 6/2 glömde jag att skriva min email och jag undrar om mina bilder finns kvar?
 

 
Svar: Jodå Tilde! Vi har kvar dina bilder. Vi skickar dom till dig :) Är det fler som glömde skriva upp sig på lappen och vill ha bilder så är det bara att kommentera sin mailadress, vilken häst man red och om man red i grupp 1, 2, 3 eller 4 :)

Vilken är din favorithäst?

Här är veckans omröstning! Man kan rösta på flera hästar!
 
 
Vilken är din favorithäst
  
pollcode.com free polls 

Gamla Hästar

PONNYER:                                                                    HÄSTAR;
Diana Ross
Gandalf                                                                            Cavalcadour (Fluxan)
Rockbitz                                                                           Chomper
Hebel                                                                               Bon Jovi
Tilda                                                                                 Sigma
Alexi. S                                                                             Ryza
Dixie                                                                                 Hercules
Loke                                                                                 Munsboro Flight
Fritz                                                                                   Liberty Lover
Star                                                                                   Lola
Kaktus                                                                              Rendez Vouz (Vossan)
Polapir                                                                              Sarkof 
Rimi                                                                                  O´boy
Silver Arrow                                                                      Lilleman
Snoopy                                                                             Maiga
Mountain Man                                                                Cornelia
Russin                                                                                Wendy
Ninja.T                                                                               Detal
Grey Lady                                                                         Sheraton
Josephine                                                                         Walkyria
Lady Sunshine                                                                   Irg
Gipsy                                                                                  Mila
Princess                                                                              Mon Cherie
Mandat                                                                             Alegro
Viola                                                                                   Figaro
Pamela                                                                               Tiffaney Rask
Faruk
Edd
Myra
Troll
Pinoccio
 
 
 

Svar på kommentar

Anonym
Vilka är era favorit hästar? :)


Svar: Egentligen så gillar vi alla hästar och ponnyer, stora som små, men vi har valt ut några som vi fastnat extra mycket för :)


Linnéas favoriter bland ponnyerna är Lusen och Fille, och av hästarna är det Kate och Csodás.

Elvira gillar Molly av ponnyerna och Chomper och BJ av storhästarna.

Jessicas favoriter är Nixon bland ponnyerna och Aria och Alita bland storhästarna.

Ebba gillar Rocky mest av ponnyerna, och Fabian av storhästarna.

Evelinas favoriter bland ponnyerna är Porter och Hebel, och av storhästarna är det Kate och Mageno. 

Men som sagt så tycker vi om alla hästar på surf, alla är olika och speciella på sitt egna sätt! Vi tycker att vi är väldigt lyckligt lottade som har så fina hästar och ponnyer, det finns någon för alla smaker och alla är någons favorit. ♥


Svar på kommentar

Från: Frida
 
Kommer ni bara att fota ponnysarna, eller hästarna också? :)
 

 
Svar: Vi kommer fota båda!

Fotografera lektioner!

Nu är det dags! På torsdag kör vi igång med att fota lektioner!
På torsdag kommer vi att fota alla ponnygrupper. :) Ett preliminärt foto-schema kommer komma upp här under veckan.
För att få bilderna så skriver man upp sin mailadress, vilken häst man rider samt vilken grupp man rider i (dvs 1, 2, 3, 4) på en lista som kommer sitta bredvid hästlistan i stallet! :) Är ni taggade?
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Vad har hänt med Hassan?:)
 

 
Svar: Hassan står i teorisalen sen julshowen. Vi behövde mer plats i cafeterian just då, så då fick Hassan flytta dit! Och Hassans kompis Blixten står inne i domartornet längst bort i cafeterian. :)

RSS 2.0