Nytt

Nu har vi uppdaterat lite information och bilder på "Om ridskolehästarna" ! Bland annat har en beskrivning till Molly kommit upp! Kika lite vettja!
 
 

Klubbtävling Leksands Knäckecup 2013

Lördagen den 14/9 kommer Surf att anordna Leksands Knäckecup 2013. Det är en klubbtävling som innehåller två delmoment; dressyr och hopppning. Tävlingen är öppen för alla medlemmar i Surf mellan 7-18 år. Anmälningslistor och mer information finns på anslagstavlorna i stallet.
 
 

Svar på fråga

Vilken ras är Nixon?
 
Svar: Nixon är en Irländsk sporthäst.
 

Äntligen!

 

Ni har väl inte missat att Hööks öppnar i Umeå imorgon? Klockan 10 öppnar dom upp, lokalen ligger på mariehem vid Godishuset och Klädhuset. Äntligen kommer dom hit!

Nix makeover av hagkompisarna

Det kanske inte blev som det var tänkt under buset i valackhagen, eller så tyckte någon av Nix hagkompisar att han skulle ha en ny frisyr. ;)

Såhär ser Nix lugg ut nu när mittenpartiet är bortbitet.


Designbyte

Jag ska försöka fixa till en ny design här på bloggen så det kan se lite roligt ut fram tills att det är klart!
 
/Evelina

Mysig augustikväll i Stöcksjön

 

Fotografering: Tilda

 
 

Foto: Evelina / Jessica

Nya schabrak

Ni som redan har ridit er första lektion för den här terminen eller ni som följer oss på instagran har nog redan sett att ridskolehästarna har fått nya schabrak! Dessa schabrak är lite tjockare än de gamla och känns mycket tåligare. Här är en bild på de nya, och enligt mig superdupersnygga, schabraken!
 
 
 
 

Friserade hästar!

Igår blev alla hästarna nyfriserade. Relios och Gandalf hade redan börjat själva med att klia bort sina manar, Kate tyckte INTE att jag skulle röra hennes fina pannlugg och Nix hade mer hår i öronen än i svansen. Mollys fanclub vill spara ut hennes man, så hon är inte klippt.
Även om de flesta för tillfället ser ut som att de är dräktiga i sista månaden, så har vi fantastiskt fina hästar på vår förening. Inte ett enda öra bak. Pälsarna får NI kära elever ta hand om! Glöm inte att rykt stimulerar blodcirkulationen på hästarna och gör dem blanka och glansiga.. (plus att det är sjukt bra armträning för oss människor!)
 
Kram på er!! //Frisör-Jessika

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Vilken ras är Gandalf?
 

 
Svar: Gandalf är Svensk Ridponny.
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Kommer det vara någon klubbtävling i dressyr snart på surf?
 

 
Svar: Jag vet faktiskt inte riktigt. Som det ser ut på hemsidan och på tävlingsdatabasen just nu så finns inga inplanerade klubbtävlingar. Men det kommer säkert att komma! Om du vill veta mer exakt kan du maila till tävlingssektionen. MAILADRESS
 
 

Nu har ridskolan dragit igång

Nu har ridskolan dragit igång! Många har undrat över listan över vilka hästar som ska ha hjälptyglar (som brukar sitta på anslagstavlan). Denna lista kommer komma upp såsmåningom men den måste uppdateras då det kommit lite nya hästar och så vidare.
 
Om man inte vet ifall hästen ska ha hjälptygel eller inte så kan man kolla på hästens tyglar!
 
- Ifall tyglarna har metallringar så ska hästen ha en thidemantygel som hänger på väggen vid diskhon i sadelkammaren. Det finns namnlappar på alla thidemantyglar så leta efter den med din hästs namn.
 
- Ifall tyglarna INTE har några metallringar så behöver hästen troligen inte ha någon hjälptygel. :)
 
Sen är det några av hästarna som har benskydd. Det kommer komma upp lappar om detta såsmåningom också eftersom att listan som sagt måste uppdateras.
 
De som ska ha benskydd är:
 
      PONNY:
- Alexi
- Lusardo
- Rockbitz
- Final
 
     HÄST:
- Aria
- Crazy Kate
- Fabian
- Fluxan
 
Deras beskydd ligger på rullvagnen vid hjälmarna i sadelkammaren. Det står namn på benskydden. :)

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Kommer Carolina Johansson vara instruktör för ponny på tisdagar? Hon sa själv att hon skulle sluta som det:)
 

 
Svar:Det är helt riktigt att Carolina har slutat hålla i ponnylektionerna på tisdagar. Denna termin kommer de grupperna ha Elin Roshed som instruktör.

ridskolehästar eller sjöhästar?

 
 

Är ni peppade nu då?

På onsdag drar ridskolan igång på riktigt! Längtar ni? Själv är jag så peppad att jag nästan klättrar omkring på väggarna här hemma!
 
 

Snälla hästar och glada barn

 
 
 
Tre bilder från ponnyridningen som hölls vid Valdorfskolan tidigare i sommras. :)
 

Orlic och Alita :)

Det skrevs tidigare att Rocky och Nixon verkligen funnit varandra under sommaren. Men årets kärlekspar nummer 1 måste ändå vara Orlic och Alita! :) De har stått bredvid varandra hela sommaren och det märks att de verkligen gillar varandra. Nu när de är tillbaka på SURF står de tyvärr inte längre i samma hage. :( Tänk vad glada de kommer att bli nästa år när de släpps i sommarhagen, inte bara för att de finns gott om saftigt gräs, utan även för att de får stå i samma hage som varandra igen. :)
 
 

Fler bilder från betet :)

 
 
 
 
 
 
 

Bilder från betet :)

 
 
 
 
 
 

Tävling idag och imorrn

Idag är det hopptävlingar för storhäst på SURF. Nu håller vi tummarna för alla SURFekipage!
 
 

Bada, bada, bada!

I torsdags och igår har flera av SURFs hästar fått gå till Stöcksjön och bada! ALLA hästar har gått ner i vattnet utan problem och de flesta har tyckt att det varit riktigt roligt! Porter var rena rama sälen i vattnet ;)
 
här är bilder från i torsdags:
 
 
 
 
 
 

Indianhästar

 

Morgontrötta hästar

Såhär såg det ut i stohagen klockan 8 imorse. :)
 

kvällsdopp med hästar

Igårkväll fick lägerdeltagarna testa på att bada med hästar. Det blev ett kvällsdopp i Stöcksjön med Relios och Gandalf som också tyckte det var väldigt roligt att få bada. 
 
 
såhär blöt blev ebba efter att ha lett runt Gandalf i sjön;)
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Hej! Vilken tid börjar hopptävlingarna i helgen?
 

 
Svar: Båda dagarna så börjar tävlingarna vid 09.00.

Se upp för björnar

I helgen har man sett en björn i Ansmark. Spår av björn sågs även runt SURF för ca. 6 veckor sedan och i söndags såg vi spår bort mot Röbäck ( Vi vet dock inte om spåren var gamla eller ifall de var färska). Man tror att björnen varit på genomresa genom SURF-skogen och alltså inte stannat där men det är svårt att veta säkert. Oftast så undviker ju björnarna människor och det är väldigt sällan man får syn på någon, men det är kanske inte så roligt att träffa en i skogen när man är ute och rider.
 
Ett tips är att prata med varandra ifall man är 2 som rider ut, eller så kan man sjunga ifall man rider själv. Att föra oväsen brukar skrämma bort de flesta djur från skogen. ;)
 
 

En trött och mysig Fabian

 

Idag drar ridlägren igång!

Idag drar ridlägren på SURF igång!! Hoppas att alla som är med får ha jättekul!
 

Svar på kommentar

Från: Kajsa
 
Hejsan! kan ni berätta om det kommit någon ny ponny (utom Fille då:)) eller om de är någon som har blivit såld? :)
 

 
Svar: Det har inte kommit någon ny ponny förutom Final under sommaren. Det har heller inte sålts någon häst/ponny under sommaren. Isf skulle det vara Dixie men hon åkte ju innan sommaren. :)
 
 

Rykt ute i solen

 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Vad får man göra om man går i grupp 2b, vad får man lära sig?
Och jag hittar inte funktionärs listan, kan ni länka den?
 

 
Svar: HÄR hittar du information om de olika gruppindelningarna. Vilken funktionärslista menar du? :) Om du menar hopptävlingen den 10-11/8 så hittar du information HÄR. Några funktionärslistor till den har nog inte kommit ut än skulle jag tro.

Årets kärlekspar

Årets kärlekspar för sommarbetet 2013 är Nixon och Rocky som hängt  ihop mycket under sommaren. Ofta har man sett dom stå tätt intill varandra och gosa. :)
 
 

lortig grimma

Undrar om BJ rullat mycket i leran i sommar. Eftersom han tvättades ren passade jag även på att skrubba ren hans grimma.
 
Tre hinkar blev det med sånthär brunt vatten. 
 
 

smutsiga hästar

Nu står ridskolehästarna i kö till duschspiltan för att bli badade. Efter sommarbetet behövs det en rejäl dusch för att få bort all smuts och otrevligheter. :)
 
 
 
 

Svar på kommentar

 
Från: Anonym
 
Vilken ras är Alita
 

 
Svar: Alita är en import från Lettland
 
Här är en bild på henne:
 

Nu är hästarna hemma igen!

I onsdags reds SURFs hästar och ponnyer hem från sommarbetet i Degernäs. Alla skötte sig jättebra! När vi kom med hästarna till SURF så stod Sigma, Hebel och Alexi och hälsade sina kompisar välkomna hem igen. Hebel blev så överlycklig att han gjorde glada galoppombyten och bocksprång i sin lilla sjukhage även fast att han inte fick.. ;)
 
Sedan följde jag och Elvira med Rebecka och hämtade Relios och Diana från deras sommarbete, så nu är de också hemma. Även Hercules och Mageno har kommit tillbaka från sina beten.
 
På eftermiddagen kom en nykomling till SURF också! Eller ska jag kanske säga en gammal vän?
 
SURF har nämligen köpt D-ponnyn Final som vi hade på foder för ett tag sedan!
 
Hälsa honom välkommen tillbaka! :)
 
/Evelina
 

RSS 2.0