Julpyntat i stallet

Stort tack till alla ni som hjälpte oss att julpynta stallet igår! Det blev jättefint och julmysigt! :)
Vi hoppas att hästarna tycker att det blev fint också! ;)

Om ni upptäcker att något av det som ni pyntade är flyttat på så beror det på att pyntet satt så att hästen kunde nå det, exempelvis var vi tvungna att flytta lite glitter som satt för långt ned så att det sitter högre upp nu. :) Ni som har hunnit vara i stallet! Vad tycker ni om pyntet? :D
 
 

Svar på kommentar

Från: Linnéa Sauer 
 
Hej där tjejer! Vill bara berömma er för det jobb ni lägger ner på blogg och instagram. Är räddningen för en utflugen Umebo som ändå vill hålla koll på hur det är hemma på bästa SURF. Alltid skönt att stilla hästabstinensen lite. ;) Så massa beröm, ni är så proffsiga! Flyttade för två år sen och har märkt att det tillkommit massa nya pållar, skulle ni inte kunna skriva en lista om vilka hästar som går i verksamheten nu? Så jag hänger med i svängarna:) ha det bra, kram Linnéa.
 

 
Svar: Åh vad kul att du hänger kvar här! ;D
 
Storhästarna som går med nu är; Aria, Alita, Kate, Malma, Fabian, Orlic, Nix, Ebolus (lånehäst), Alladin, Yukon, Csódas. Sen så är Mónika, Corsica och Mageno kvar också men de går inte i verksamheten för tillfället pga skador.
 
Det är en hel del nya ponnyer, så de som går just nu är; Relios, Lillagubben, Coffee Time, Molly, Bernadette, Porter, Cahill, Final, Nixon, Lusardo, TeaTime, Billy, Twister och Diva! :) För tillfället så är ponnyerna väldigt fräscha, Lusardo hade lite ont i ryggen i början av förra veckan men det verkar ha försvunnit nu! :)
 
 
                Bild på Lillagubben!
 
 

Glöm inte!

 
 

Is, snö och broddar

Nu när det börjat vara isigt och snöigt ute så kommer ridskolehästarna få broddar i sina skor allteftersom!
De hästar som har skor har då 4 broddar på varje sko. De flesta av ridskolans hästar har bara skor på framhovarna men några har både fram och bak.
Det är bra om alla broddarna sitter fast då det är lätt att hästarna halkar eller vrickar sig i hagen annars.
 
 
Därför är det jättebra om alla ni elever som pysslar med hästarna varje dag kollar under hovarna lite extra när ni ändå är där och kratsar! :) Kolla så att alla broddar är där och så kan man känna lite på dom så att de sitter fast ordentligt. Märker man att det saknas en brodd eller att de sitter löst så kan man säga det till sin ridlärare! :)
 
 

Julpyntning i stallet!

Välkomna att hjälpa till att julpynta i stallet nu på söndag!
Det går även att anmäla sig via mail till [email protected] eller så går det bra att bara dyka upp!
 
 

Snöstorm

I lördags hade vi ju värsta snöstormen! Hästarna hade istappar som hängde i kanten på täckena när de kom in från hagen. Här ser vi Molly och Bea när de precis kommit in från snöovädret!
 
 
 
 

Bea - Makeover

 I lördags så var jag (Evelina) och Jessica på SURF för att frisera Bernadette! Hennes tjocka hovskägg rakades bort och benen tvättades ordentligt, även man och svans fick sig en ordentlig omgång med tvål och vatten! :) 
 

Höstmular - instagrambilder

 
 
 

Lillagubben

Nixon och Lillagubben hälsar på varandra för första gången. 
 
 
Som många av er säkert märkt så har vi fått en superdupersöt liten ponny till SURF! Än sålänge så har vi honom bara på foder för att se hur han trivs hos oss. Han heter Lillagubben och är en vit och jättefluffig liten shetlandskorsning. Man vet inte exakt hur gammal han är men man gissar på runt 17 år. :)
Han är väldigt snäll och trygg och älskar uppmärksamhet!

Fina Lusen!

 

Benskydd

Visst kommer vi alla ihåg hur viktigt det är att rengöra hästens benskydd efter att man har ridit?
 
Att hålla benskydden rena på både insidan och utsidan bidrar till att de håller längre och hästarna får inga skavsår av gammal smuts. Dessutom ser skydden mycket finare ut om de är rena! :)
Så när du tar av din häst all utrustning efter lektionen så borsta gärna av benskydden med en borste så att de blir rena. Om de är riktigt smutsiga så kan man även skölja av dem i handfatet i sadelkammaren. :)
 
Här nedan ser vi Kates benskydd före och efter rengöring!
 
 
 

Försök till nystart!

Vi gör nu ett försök till att starta upp SURFbloggen igen! Tjohoo!
 
Det är en ny design på sidan och det har rensats en hel del bland kategorierna på sidan vilket kan göra att saker inte riktig fungerar som de ska om man har otur. Om ni upptäcker att något inte funkar att klicka på, att något inte stämmer eller om det är något som ni vill att vi ska ändra på/fixa så släng iväg en kommentar! :)
 
Kram! Evelina och Linnéa
 
 
 
 

Nyhetsbrev från ridskolan!

Här hittar ni det senaste nyhetsbrevet från ridskolan! :)
 
http://www2.idrottonline.se/SodraUmeaRyttarforening-Ridsport/Ridskola/Ridskolan/Nyhetsbrevfranridskolan/  
 
 
 

RSS 2.0