Alita

 
 
 
 
 
 
Information om Alita:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2001
Kön:           Sto
 
Alita är en häst som funnits hos oss ett bra tag. Hon är en lugn och trygg häst som alla kan rida. I spiltan är hon mysig och snäll, hon gillar sällskap och när man kliar henne. I dressyren är hon väldigt fin och trevlig med fina gångarter. Hon hoppar fint, när hindren blir lite högre får man ge henne lite extra stöd. I sina yngre dar har hon varit hopphäst! Med sin breda rygg är hon perfekt att rida barbacka på och hon gillar att bada.

Alladin

 
 
Information om Alladin:
 
Kategori:     Storhäst
Född:           2002
Kön:            Valack
 
Alladin, eller Allan som han kallas till vardags, är en ganska stor häst som är superduktig på att hoppa! Han är fin i dressyren också och kan göra riktigt häftiga travökningar. Allan är väldigt snäll och kan ridas av både nybörjare och mer erfarna ryttare. Han står i en box i lilla stallet intill hörummet och är snäll att göra i ordning. :)

Ny ponny!

 
Här är lite bilder på ridskolans nyaste ponny! Hon heter Munsboro Classic men kallas för Molly. Molly kommer från samma ställe på Irland som Nixon och Kate, så vem vet, dom kanske är släkt på långt håll. ;) Hon är en D-ponny och är mycket snäll och trevlig, fin färg har hon också! :)
 


Visst är hon fin? :)
 

Hebel busar lite

 

Personal

Emmeli Hellgren:                               

Ansvarar över verksamheten, personal, ridgrupper, hästar. Har ridlektioner på onsdagar och torsdagar.

Du når mig via: [email protected] eller 09042288, 0725042288

 
Anneli Persson:

ansvarar över privatuppstallade. Har ponnylektioner på söndagar, måndagar och tisdagar.

Du når mig via: [email protected]

 
Rebecka Öhlund:
 
Ridlärare, har hästlektioner söndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar.
 
 
Linnea Lundgren:
 
Ridlärare, har lektioner på måndagar.
 
 
Mia Thorén:
 
Ridlärare, har lektioner på fredagar.
 
 
Fredrik Wadenstein:
 
Vaktmästare
 
 
Tommi Torvi:
 
Vaktmästare
 
 
Stallkatter:
 
Nynäs och Jane
 
 
Stallhundar:
 
Tore och Roy
 
 

Cavalcadour (Fluxan)

 
 
 

 
Information om Cavalcadour (Fluxan):
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2007
Kön:           Sto
 
Fluxan är en väldigt snäll tjej som älskar att bara stå och mysa i boxen. Hon är lite speciell att rida men gör inga dumheter, med rätt ryttare kan hon gå jättefint! Fluxan gillar att hoppa och är väldigt duktig på det men hoppar inga höjder då hon varit skadad.

Corsica

 
 
 
 
(Foto: Hanna Sundberg)
 
Information om Corsica:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2002
Kön:          Sto
 
Corsica är en mycket trevlig allroundhäst. Hon är duktig på både hoppning och dressyr och är dessutom väldigt snäll. Ibland går Corsica även på ponnylektioner.
Det man måste tänka på när man hoppar med Corsica är att man måste vara mjuk i handen. Om hon tycker att man är för hårdhänt så slänger hon lite med huvudet vilket kan var lite jobbigt! :)

Crazy Kate

 
 
 
Information om Crazy Kate:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2005
Kön:           Sto
 
Crazy Kate, eller Kate som hon kallas till vardags, är en av våra lite mindre storhästar. Hon är en väldigt snäll tjej som är lite försiktig av sig. Vid uppsittning blir hon lite spänd så det går bäst om man tar en pall samt att någon håller i henne. I spiltan så är hon lite rädd om sitt huvud så man får vara vänlig och försiktig när man borstar henne i ansiktet. Kate är importerad från Irland och verkar ha lite "mentala ärr" ifrån sin tid där. Detta är bra att tänka på när man hanterar henne, så att man är lugn och snäll så att hon känner sig trygg. :)
Kate är väldigt mjuk och fin att rida, känslig för hjälperna och känns lite ponny-aktig. Hon hoppar fint med bra teknik. Hon är väldigt söt och gör sig bra på bild!

Csodás

 
 
 
 
 
 
 
Information om Csodás:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2000
Kön:           Valack

Csodás är en otroligt snäll häst som kom till oss våren 2013. Han är stor och brun, med en bred vit bläs och strumpor på alla fyra benen. I boxen är han snäll och nyfiken men vill gärna kliva ut genom boxdörren om man inte knyter fast honom. Han tycker det mesta är roligt och taggar till vid hoppning. I dressyren är han trevlig och är dessutom väldigt snygg att titta på.
 

Soligt i hagen


Fabian

 
 
 

 
Information om Fabian:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2000
Kön:           Valack

Fabian är en otroligt charmig liten häst som är svår att inte tycka om. Han är världens snällaste att hantera, står med öronen framåt hela tiden och är väldigt nyfiken av sig, han vill gärna lukta på borstarna och kolla vad man håller på med. Man får dock se upp om Bernadette ska gå förbi i stallgånger då Fabian tyvärr tycker om att mobba henne.. Då får man gärna hålla fast honom i grimman så att han inte nafsar Bea i rumpan! ;)
Han är väldigt fin att rida i dressyren, han är dock lite smått envis och kan ibland bli lite stark, speciellt när han tycker att saker och ting blir jobbiga. Annars går han som en klocka och är otroligt trevlig att rida.
Han tycker om att hoppa, så länge det inte blir alltför högt. Han tycker även om att vara ute i skogen, men kan ibland vara lite småtöntig. Han har arab i sig, vilket man definitivt märker i vissa situationer. Han gillar att visa upp sig, och är hur bra som helst på att spänna upp sig och se riktigt maffig ut. Ett stort plus är att han är otroligt mysig att rida barbacka! 


Malma

 
 
 
 
 
Information om Malma:
 
Kategori:   Storhäst
Född:        2000
Kön:         Sto
 
Malma är SURFs minsta häst. Hon är dock ganska kraftig och orkar med det mesta! Malma är ingen stjärna i varken hoppning eller dressyr men fullkomligt ÄLSKAR att vara ute i skogen och att bada!
Hon tycker även att det är himla kul att hoppa småhinder men tar sig inte över de högre höjderna. Malma kan ridas av både nybörjare och mer erfarna ryttare. Hon brukar användas vid anpassad ridning för fysiskt och psykiskt handikappade människor då hon är stabil och snäll.
Malma gillar att bli kliad i ansiktet :)

Cafeterian har öppnat igen

 
 
 
 
Äntligen har cafeterian öppnat igen! Kolla på listan i stallet när Du ska stå.

Mónika

 
 
 
 
Information om Mónika:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2008
Kön:           Sto
 
Mónika är en av SURFs största hästar. Hon är himla maffig att rida i dressyren men kan bli lite feg i hoppningen. Mónika har lite svårare för att fatta höger galopp än vänster men har blivit mycket duktigare på det under den här terminen! Mónika är snäll att göra iordning och hittar sällan på några dumheter.

Dressyrtävlingar

I helgen är det dressyrtävlingar på surf, kom och titta! Det börjar klockan 9 båda dagarna.


Alexi.S

 
 
 
Information om Alexi.S
 
Kategori:   C-ponny
Född:        2002
Kön:          Sto
 
Alexi är en söt och snyggt byggd ponny som är snäll i stallet och rolig att rida. Hon älskar att lukta och slicka på saker och ting, en nyfiken tjej helt enkelt. Hon vill alltid ha uppmärksamhet!
Alexi är mjuk i dressyren och flyttar lätt för skänkeln. Hon var hopponny innan hon blev ridskolehäst så hon hoppar med bra teknik och är smidig i svägarna.

Mr. Mageno

 
 
 
Information om Mr. Mageno:
 
Kategori:   Storhäst
Född:        2007
Kön:          Valack
 
Mageno är en nätt häst som med lätthet studsar över höga hinder. Han kan vara lite seg i dressyren men blir däremot väldigt pigg i hoppningen då han tycker att det är sååå kul att hoppa!
Mageno har ett ticks där han ibland "studsar till" när man kortar upp tyglarna i skritten. Absolut inget som gör att man som ryttare hamnar ur balans eller så utan han gör som ett miiinilitet skutt/stamp med frambenen.
För övrigt så är Mageno en väldigt fin häst med rolig personlighet som alltid står med öronen framåt i boxen!

Nix

 
 
 

Information om Nix:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         1996
Kön:           Valack
Ägare:        Ackordhäststiftelsen
 
Nix är stallets gammelfarbror, han är en väldigt snäll och trygg häst. Han har hängt med ett bra tag så han vet precis vad som gäller. När man släpper in hästarna vet han var han ska, han hittar själv till sin box. I ridningen behöver han väckas upp lite men han är väldigt fin och stadig att rida. I hoppningen är han snäll och hoppar allt man styr på. Han har i yngre dagar, tro det eller ej, hoppat banor på 150cm i Globen!
Nix är kittlig under magen så man får ta det lugnt när man drar åt sadelgjorden, och man ska alltid använda pallen när man ska sitta upp.

Diana Ross

 
 
 
Information om Diana Ross:
 
Kategori:   B-ponny
Född:        1995
Kön:          Sto
 
Diana är en ängel i all hantering och en otroligt duktig hoppare. Hon har tidigare i sitt liv hoppat enkelhinder på 1,15m och banor på 1m.
Diana är tävlad i både hopp, dressyr och har varit VÄLDIGT framgångsrik som ponnytravare!
Hon är mycket söt och är en stor favorit bland de mindre barnen.

Dixie

 
 
Information om Dixie:
 
Kategori:   D-ponny
Född:        2004
Kön:          Sto
 
Dixie är söt ponny som gillar att hoppa. Hon är kittlig under magen så man får vara försiktigt när man borstar henne där. Dixie är väldigt cool och bryr sig inte om saker som en annan häst kanske hade blivit rädd för.

Orlic

 
 
Information om Orlic:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2001
Kön:           Valack
 
Orlic är en trevlig kille som älskar att mysa! Hans favorittrick är att vifta med grimmor i munnen.
Orlic är ingen hopphäst och hoppar helst lägre höjder, men i dressyren så är han väldigt fin. Han vill gärna att man är mjuk i handen då han är känslig i munnen. För tillfället så rids Orlic med hackamore då han trivs bäst på det!
Man kan behöva driva lite extra ibland också för att få honom att jobba riktigt bra men han är väldigt trevlig när han väl är igång, då gör han allt för sin ryttare. 
Orlic är väldigt snäll och mycket omtyckt på SURF. Han brukar även extrajobba lite som voltigehäst när vi har teorilektioner eller kurser med den inriktningen!

Diva.G

 
 
 
 
Information om Diva.G:
 
Kategori:      C-ponny
Född:           2002
Kön:             Sto
 
Diva är en snygg ponny som passar dom flesta. Hon är mycket omtyckt av eleverna. Hon är mycket snäll i boxen och är dessutom väldigt charmig. Hon kan gå med på alla sorters lektioner, allt från nybörjarlektioner till träningsgrupperna. Hon är en väldigt social ponny som gärna vill gosa och hon blir aldrig sur. Diva älskar även att bada!
 
Diva har en väldigt fin stamtavla också! Ni kan läsa mer om det HÄR
 
Diva är väldigt duktig i dressyren och är uppmärksam för alla hjälper. Hon har vunnit Distriktsmästerskapet för C-ponny 2013 tillsammans med ryttaren Jennie Hjalmarsson.
Under dressyrtävlingen som SURF anordnade 24-25/8-2013 ställde Diva upp i 4 klasser och vann samtliga. Samma helg debuterade hon i LA:4 med 60,98% duktiga ponny!

Final

 
 
 
 
 
 
Information om Final:
 
Kategori:    D-ponny
Född:         1998
Kön:           Valack
 
Final, eller Fille som han kallas, kom till oss hösten 2013. De flesta av er känner säkert till honom sen tidigare då han stod på SURF under en period innan, då som foderhäst. Nu är han tillbaka för att stanna, och han passar in väldigt bra här. Han är en riktig klippa i all ridning, han gör vad han ska och hoppar med fin teknik. I dressyren behöver han väckas upp lite, men sen går han som en klocka. Han kan gå med på alla slags lektioner och är dessutom riktigt mysig att rida barbacka på med sin runda, varma rygg!
 
 

Shannondale Aria

 
 
 
 
 
Information om Aria:
 
Kategori:    Storhäst
Född:         2003
Kön:           Sto
 
Aria är verkligen den perfekta ridskolehästen! Hon är riktigt duktig på att hoppa och sjukt rolig att rida dressyr på. Hon lyssnar väldigt bra på sitshjälper och flyttar lätt för skänkeln.
Aria är jättesnäll och hittar aldrig på några dumheter. :)

Yukon (Börje)

 
 
Information om Yukon (Börje):
 
Kategori:     Storhäst
Född:          2005
Kön:            Valack
 
Börje är en ganska bred häst som är omtyckt av både häst- och ponnyelever. Han är väldigt snäll och lugn i dressyren. I hoppningen så tycker Börje att det är kul att springa snabbt! Ibland kan han busa till det med ett litet bocksprång här och där också.
Börje står i en box i lilla stallet intill hörummet.

Gandalf

 
 
 
 
Information om Gandalf:
 
Kategori:    B-ponny
Född:         2006
Kön:           Valack
 
Gandalf är en väldigt söt ponny som verkligen är positiv till allt.
Han kom till SURF som väldigt ung och han har utvecklats mer och mer varje dag som gått.
I dressyren är han känslig och mjuk i munnen och har egen bjudning. Han hoppar med bra teknik
och tycker det är väldigt kul. Han är väldigt mysig och älskar att bli ompysslad, speciellt att bli kliad i pannan.
Gandalf är nog den coolaste ponnyn man kan tänka sig, det här är en extremt trygg och självsäker kille!

Hebel

 
 
 
Information om Hebel:
 
Kategori:     C-ponny
Född:          2000
Kön:            Valack
 
Hebel är en pigg och glad ponny som älskar att hoppa och springa fort, med han gör aldrig några dumheter. Han hoppar med bra teknik och är snabb i svängarna. I dressyren är han ganska envis men är ändå arbetsvillig och vill gå fram. Han är väldigt mysig i spiltan och man kan lita på honom till 100% i alla lägen.
Just nu går Hebel inte på lektioner på grund av en skada.

Lusardo

 
 
 
 
 
 
Information om Lusardo:
 
Kategori:    D-ponny
Född:         2007
Kön:           Valack
 
Lusardo är en av våra största ponnyer. Till vardags kallas han Lusen, som passar honom väldigt bra, bus-Lusen. Han är en rolig och nyfiken ponny som är snäll att rida. När han rids av lite mer erfarna elever kan han busa till det och visa lite humör. Han är trots det väldigt fin och mjuk i munnen, och han hoppar med bra teknik. I spiltan kan han vara lite småjobbig när han tycker att det händer för lite, då tar han gärna tillfället i akt och biter tag i borstar, träns och grimskaft.

Munsboro Billy The Kid

 
 
 
Information om Munsboro Billy The Kid (Billy)
 
Kategori:     C-ponny
Född:          2007
Kön:            Valack
 
Billy är en ponny med enorm personlighet! Han är alltid glad men är även mycket smart, han rymmer gärna ur hagen så fort han får chansen.. ;)
I spiltan sitter Billy fast halsring då han annars rymmer även därifrån. Billy är en väldigt trygg ponny som inte är skvättig eller rädd. En riktig klippa! :)

Munsboro Bernadette

 

 
 
 
Information om Munsboro Bernadette:
 
Kategori:     D-ponny
Född:          2009
Kön:            Sto
 
Bernadette, eller Bea som hon kallas, är en genomsnäll och väldigt cool ponny som är relativt ny här på SURF! Hon har väldigt mycket man, svans och hovskägg (ibland rakar vi hovskägget på vår och höst om det är väldigt lerigt ute) som man väldigt gärna får borsta ut noggrant innan eller efter man ridit. Eftersom att hon är till största delen vit så får man jättegärna duscha henne ibland om hon är smutsig och har gått klart alla lektioner för kvällen! :)
När hon kom så var hon ganska pigg och känslig men har nu blivit lugn och nästan seg ibland. Bea är SURFs största ponny och är duktig på det mesta! Hon hoppar väldigt bra och tvekar sällan på hinder. I dressyren är hon väldigt trevlig med mycket tryck i bakbenen och lätt i handen.
Hon är en riktig klippa att rida ut i skogen på men går gärna ganska långt fram i ledet då hon tar ganska stora kliv och därmed är lite snabbare än de mindre ponnyerna! I övrigt så har denna ponny verkligen ett hjärta av guld. :)
 

Välkomna

Hej och välkomna till Södra Umeå Ryttarförenings nya blogg! Vi i stallfemman kommer att skriva här och berätta om vad som händer på surf, information till medlemmar och lite andra saker :)  Sen kommer det att finnas MASSA bilder här!

 
Vi drar igång bloggen så snart vi kan, så håll ögonen öppna!



/Stallfemman


Munsboro Nixon

 
 
 
 
 
 
 
Information om Munsboro Nixon:
 
Kategori:      D-ponny
Född:           2004
Kön:             Valack
 
Nixon är en maffig ponny med positiv utstrålning. Han är gillar att hoppa och tvekar nästintill aldrig på hinder. I dressyren är han väldigt mjuk och böjbar men ibland kan han bli en gnutta seg så man får se till att hålla igång honom.
I övrigt är detta en superfin ponny från Irland med hjärtat på rätta stället. Han är alltid glad och snäll i stallet och står alltid med huvudet vänt ut mot stallgången för att titta på alla som går förbi!
Ibland kan Nixon vara lite knepig att tränsa då han gärna vänder bort huvudet. Om du behöver hjälp så är det bara att fråga någon i stallet! :)
 
 
 

Munsboro Cahill

 
 
 
 
 
Information om Munsboro Cahill:
 
Kategori:     C-ponny
Född:          2007
Kön:            Valack
 
Cahill är en stor c-ponny som är väldigt snäll att hålla på med bara man visar att man inte är rädd för honom. Ibland kan han verka lite sur när man ber honom att flytta sig åt sidan men han slutar bara man är bestämd.
I ridningen kan Cahill behöva lite drivning för att gå riktigt bra. Han går helst i sitt egna ganska långsamma tempo.. ;) Han älskar att hoppa och är verkligen jätteduktig på det! 

Munsboro Classic (Molly)

 
 
 
 
 
Information om Munsboro Classic:
 
Kategori:      D-ponny
Född:           2003
Kön:             Sto
 
Molly ären av SURFs största ponnyer. Hon har väldigt fina och luftiga gångarter som gör att hon ger lite "storhästkänsla" i ridningen. Molly gillar att hoppa och gör det med fin teknik och bjudning. Hon är en riktig klippa och går lika gärna på nybörjarlektioner som i träningsgrupperna. På uteritter är hon alltid stentuff och reagerar inte på nånting, hon brukar inte heller försöka äta blad och kvistar under ridturen vilket är väldigt skönt. Molly tycker även att det är jättekul att bada!
I stallet är hon snäll och okomplicerad att sadla och tränsa men kan ibland vara lite rädd om sitt huvud. Så var vänlig och försiktig när ni borstar henne i ansiktet! :)
 

Munsboro Coffee Time

 
 
 
Information om Munsboro Coffee Time:
 
Kategori:     D-ponny
Född:          2007
Kön:            Sto
 
Coffee är en genomsnäll ponny med ett hjärta av guld. Hon är ganska försiktig av sig i ridningen och man måste rida med en mjuk hand på henne. Hon är ganska grön i ridningen och behöver lite stöd från ryttaren för att inte "knäppa av" i nacken. Coffee är en supertrevlig ponny med väldigt mjuka gångarter, en riktig dressyrponny! Dessutom är hon väldigt vacker att titta på. :)

It´s Ballymore Red Porter

 
 
 
 
 
Information om It´s Ballymore Red Porter:
 
Kategori:   D-ponny
Född:        2007
Kön:          Valack
 
Porter är en av de stora ponnyerna på SURF. Han har utvecklats enormt mycket sedan han kom till SURF i januari 2013, men har fortfarande mycket kvar att lära. Porter är väldigt snäll och vill alltid göra rätt men det är inte alltid han förstår, så ge honom tid. 
I både hoppning och dressyr är Porter pigg och känslig, han är väldigt lätt i handen vilket är rätt trevligt.
På uteritter är han en klippa och han fullkomligt ÄLSKAR att bada! Han är mer under vattnet än över!
Ibland kan Porter vara lite knepig att tränsa, han kniper ihop tänderna så man inte får in bettet i munnen. Om du behöver hjälp är det bara att fråga någon i stallet så hjälper vi varandra! :)
 

Relios

 
 
 
 
Information om Relios:
 
Kategori:      B-ponny
Född:           1996
Kön:             Valack
 
Relios är SURF´s minsta ponny. Han kan pussas på kommando och tycker att det är ett väldigt roligt trick. Relios gör verkligen ALDRIG något dumt och är en stor favorit bland de små barnen. När det gäller dressyren kan han allt och är den mest välutbildade av ponnysarna till och med! 
Han bär sin ryttare tryggt i hoppningen. Relios används ibland vid anpassad ridning för både fysiskt och psykiskt handikappade barn, detta är han superduktig på. Relios är omtyckt av alla här på SURF och är våran söta lilla maskot!

Rock Bitz

 
 
 
 
Information om Rock Bitz:
 
Kategori:       D-ponny
Född:            2004
Kön:              Valack
 
Rock Bitz, eller Rocky som han kallas, är en otroligt charmig ponny som de flesta faller för. Han fungerar mycket bra på både nybörjarlektionerna och i specialgrupperna.
Rocky är en ponny som ofta kan vara lite åt det segare hållet men när man väl fått igång honom så är han jättefin. I hoppningen är han en riktig klippa och bästa läromästaren. Han är självsäker och hoppar med mycket god teknik.
 

Tilda

 
 
Information om Tilda:
 
Kategori:      D-ponny
Född:           1999
Kön:             Sto
 
Tilda är en vacker ponny med väldigt fina gångarter. Hon är mjuk och fin att rida i dressyren, och hon hoppar fint med bra teknik.
Hon är känslig om magen så man får ta det lugnt och vara snäll när man drar åt sadelgjorden, men hon gör aldrig något dumt.

Teorischema VT 2013


Nix


Fritz

 
Information om Fritz:
 
Kategori:      D-ponny
Född:           1993
Kön:             Valack
 
Fritz är en väldigt snäll ponny som man kan lita på i alla lägen. Han älskar att hoppa och tycker att det är superkul! I dressyren är han en jättebra kompis att lära sig rida på och i stallet är han mysig och glad, han blir dock lite kittlig om man borstar för hårt så man får borsta försiktigt, då blir han glad! :) 

Teorischema HT 2012


Loke

 
Information om Loke:
 
Kategori:   C-ponny
Född:        1992
Kön:          Valack
 
Loke är en väldigt snäll ponny som alltid gör sitt bästa.
Både i stallet och när man rider honom är han trygg och snäll, han gör aldrig något dumt och man kan verkligen lita på honom.
Loke är den perfekta nybörjarhästen att lära sig rida på. Innan Loke kom till SURF så tävlade han i hoppning så han tycker fortfarande att det är roligt att hoppa, men mest små hinder.
 

Ängeln Silver Arrow♥

Duktiga Silver. Hoppning var det roligaste du visste, så hemskt att det skulle sluta så här..
sommaren 2010 lämnade du oss för att springa på Trappalandias gröna ängar♥
 
Men ibland så kan man höra Silver och Snoopy hoppa och busa i ridhuset, lyssna noga nästa gång!
 
Vila i frid♥
 

Ängeln Cornelia♥

Augusti 2010 lämnade finaste Cornelia livet på jorden♥
Snälla söta Cornelia. Du är saknad♥
 
Vila i frid♥
 
 
 
 
 
 
foto: Maria Johansson
 
 
 
 

Ängeln Lilleman♥

Stora Lilleman dig kommer vi alltid komma ihåg♥ Du var så stor och stark på utsidan men så mjuk och gullig på insidan. På sommarbetet så stod du och Hebel alltid tillsammans, och Hebel är ju inte en av de tuffaste hästarna precis, men ni var så bra kompisar :)
 
Vila i frid♥ Vi saknar dig, speciellt Hebel saknar dig ;)
 
 

Ängeln Snoopy♥

Sommaren 2010 åkte vackra Snoopy till Trappalandias gröna ängar♥
 
Han kommer alltid vaka över oss på SURF. Ibland kan man faktiskt höra hur han busar runt i ridhuset när han tror att ingen ser ;)
 
Vila i frid Snoopy♥
 
 
 

Ängeln O´boy♥

Usch vilken oväntad resa till himlen det blev för O´boy..
Sommarbetet måste ju verkligen vara höjdpunkten i livet för hästarna, och så blir det så olyckligt för O´boy att han bryter benet i sommarhagens gröna gräs 2011 :(
 
Han finns föralltid i våra hjärtan och springer nu omkring på Trappalandias gröna ängar med ett friskt ben ♥
 
 
 

Ängeln Rimi♥

Lilla Rimi♥ Hon blev bara 11 år. Hon hade hela livet framför sig och så hände det otänkbara..
 
Här är lite bilder på lilla gumman så att vi kan minnas henne med glädje ♥
 

Bilder på SURF´s anläggning

Huvudbyggnaden fotad från stora utomhusbanan.
 
Duschspiltan.
 
Caféterian. Nystädad och mysig!
 
Inne i köket.
 
Inne i köket.
 
Inne i köket.
 

Cafetérian. Här säljs det fika, godis och lite mer "matiga" alternativ på kvällarna.
 

Stallgången sedd från entréingången.
 

Cafetérian som har jättefin utsikt över hela ridhuset. Fotad från ridhuset.
 

Ridhuset.
 

Privathäst-ingången.
 
Uteboxarna som används vid tävling mm. Det finns 14st.
 
Stora utebanan sedd från huvudbyggnadens balkong/läktare.
 
 
 

Ängeln Star♥

Den 9:e augusti 2012 galopperade Star upp till Trappalandia tillsammans med sin bästa vän Kaktus.
Vi saknar honom jättemycket och hoppas att SURF´s andra änglahästar tar bra hand om honom och Kaktus ♥
 
Vila i frid Star ♥ Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan ♥
 
 
 

Ungdomssektionens Styrelse 2016

 
Ordförande:                        Linnéa Olofsson
 
Vice Ordförande:             Evelina Stoltz
 
Kassör:                                 Maria Bodin
 
Sekreterare:                       Elvira Johansson
 
 
Ledamöter:                        Ellen Johandahl
 
                                             Isabel Sarin
 
                                             Johanna Johansson
                                             
                                             Carolina Broman
 
                                      
 
                                           
 
Ni når oss lättast på denna mailadress:   [email protected] :)

Vad är ungdomssektionen?

 
Ungdomssektionen är alla medlemmar på SURF som är under 26 år.
Vi anordnar aktiviteter som oftast vänder sig till just medlemmarna under 26 år.

Dessa aktiviteter kan vara t.ex. övernattningar, julshower, tävlingar och många, många fler roliga saker!

Vårat syfte är att kunna skapa en ännu större Vi-känlsa här på SURF och få alla att känna sig välkomna samt att bevara barn och ungdomars hästintresse och engagera dem i föreningen mer och mer.

 

Här har det till exempel anordnats ett ryktrally. En tävling då den som borstat sin häst renast och gjort finast frisyr i man och svans vinner!


Hur hittar man till SURF?

Södra Umeå Ryttarförening liggen i byn Stöcksjö, cirka 7km söder om Umeå.
 
 
Den röda ringen är SURF.
 
Med bil från norr:
 
      Åk över Tegsbron:
Kör söderut över Tegsbron och följ E4:an/E12:an rakt fram. Efter cirka 2km kommer du till en stor rondell, i den ska du ta till höger och följa E4:an.
Sedan kör du rakt fram cirka 3km. Sedan ska du svänga in på en avfart till höger när du ser den här skylten:
Efter att du svängt av på den avfarten åker du cirka 50-100m innan du kommer till denna skylt:
Där ska du alltså svänga höger mot Röbäck. När du svängt av till höger måste du ta det lugnt för efter bara cirka 100m så är det en ganska skymd infart på vänster sida. Där ska du in. Följ den vägen 1km, där bör du se SURF´s stora träskylt som du ska svänga ner vid. Då är du framme på vår fina anläggning!
 
 
    Med cykel från Norr:
Cykla över cykelbron mot teg.
Sedan följer du Bryggargatan rakt fram cirka 1km. Då ska du svänga in på en cykelbana som går längs med Riksvägen.
Så här ser det ut:
 
Cykla längs cykelbanan tills den svänger över Riksvägen följ sedan cykelbanan som fortsätter rakt fram efter att du cyklat över vägen.
När du kommer till Glödheta (på höger sida) finns det en 3-vägskorsning, där ska du fortsätta rakt fram.
Sen cyklar du rakt fram i cirka 3-4km tills du ser denna skylt:
 

Där svänger du höger. Följ vägen rakt fram cirka 1km. Om du cyklat rätt bör du därefter se SURF-skylten. Sväng ner till SURF - du är framme!
 
   Med buss från Vasaplan:
Det finns 3 ultrabussar som går mot SURF. Den som åker närmast SURF är 4:an. Som stannar här:
 
Den röda pricken är busshållplatsen. Den blå är SURF. Det gröna strecket är hur du ska gå från hållplatsen till SURF eller tvärtom.
 
Tidtabell för 4:ans buss hittar du HÄR
 
Sen finns det 6:an och 9:an som går till Röbäck. Dock måste du sedan gå de sista 3-4 kilometrarna till SURF.
Bussen stannar som närmast SURF här:
 
Utzoomat:
 
Den röda pricken är busshållplatsen. Den blå pricken är SURF. Det gröna strecket är sträckan du måste gå från hållplatsen till SURF eller vice versa.
 
Tidtabell för 6:ans buss hittar du HÄR
Tidtabell för 9:ans buss hittar du HÄR
 
 
  Med bil från Söder:
Sväng av E4:an åt höger vid avfart "Volvo Lastvagnar/ Travbana/Röbäck", efter avfarten svänger du vänster och kör viadukten över E4:an. När du passerat viadukten svänger du vänster igen och kör ca 150 meter, därefter tar du vänster en tredje gång in på Kustvägen vid skylten "Ridbana 1 km". Därefter svänger du höger ner på grusvägen och in på vår anläggning där det även finns parkeringar.
 
 
 
 

Ängeln Kaktus♥

Torsdag den 9:e augusti 2012 fick vår älskade ridskoleponny Kaktus åka till trappalandia.
Vi saknar honom så otroligt mycket men jag tror faktiskt att han har det ganska bra i himlen på de evigt gröna ängarna! Vi vet väl alla att Kaktus älskar mat! :)
Han fick dessutom åka dit med sin bästa kompis Star som tråkigt nog också har lämnat oss.
Nu springer de säkert runt tillsammans med Lilleman, Rimi och SURF´s andra änglahästar och vakar över oss.
 
Vila i frid Kaktus♥ du är älskad och aldrig ska vi glömma dig♥
 

Information om ridskolan

 

Är du intresserad av att börja på ridskola?

Vi har grupper från ponnykul (barn under 7 år), nybörjare (från 7år) till specialgrupper i hoppning, dressyr och kombigrupp.

Vi har även en hopplös grupp. (d.v.s. ingen hoppning)

 

Är du intresserad så mailar du ditt namn och kontaktuppgifter samt om du har någon ridvana till maiadressen nedan, så ställer vi dig i kö.

När vi har en plats som passar dig kommer du att kontaktas för vidare information.

Ridavgiften betalas per termin och uppsägning av plats sker senast 1 november för vårterminen, och 1a maj för höstterminen. Detta för att vi ska ha tid att planera om i grupper! :)

 

[email protected]

Märk gärna ditt mail med "Börja rida"

 


Information om anläggningen

 
Södra Umeå Ryttarförening ligger i byn Stöcksjö cirka 7 söder om Umeå stad.
Det finns 2 byggnader, huvudbyggnaden och kallstallet.
 
Huvudbyggnaden:
I huvudbyggnaden ingår stall med plats för 14 privathästar, ridhus, foderutrymme samt ridskolestallet förstås!
 
Kallstallet:
Kallstallet är en egen byggnad mittemot huvudbyggnaden som består av en spiltdel och en boxdel. Dessa används ofta vid tävling men om du har anläggningskort så har du tillgång till dessa t.ex. för att göra iordning din häst i!
 
 

kontakta SURF

Södra Umeå Ryttarförening
 
Adress: Stöcksjö Kustväg 30
 
Postadress: 90580 UMEÅ
 
Hemsida: http://sodraumearf.se
 
Mailadress: [email protected]
 
Telefon: 090-422 88
Telefontid: 09.00 - 11.30
 

Kontakta oss som driver bloggen på [email protected] om du har frågor eller tips. :)
 
Vi har även ett instagramkonto där vi lägger upp bilder och lättare information. 
Ni hittar oss på @surfrf.
 
 
 
 
 

Instruktörer

 
 
                          Storhäst                                                             Ponny
 
Måndag:        Linnea Lundgren                                              Anneli Persson
 
 
Tisdag:          Rebecka Öhlund                                               Anneli Persson
 
 
Onsdag:        Rebecka Öhlund                                               Emmeli Hellgren
 
 
Torsdag:        Rebecka Öhlund / Emmeli Hellgren                 Emmeli Hellgren
 
 
Fredag:           Inga storhästlektioner                                      Mia Thorén
 
 
Lördag:         På lördagar bedriver vi ingen ridskola så här är ridskolans hästar LEDIGA!! :)
 
 
Söndag:         Rebecka Öhlund                                              Anneli Persson
  
 
 
 

Munsboro Crazy Kate


Tea Time (Munsboro Flyer)

 
 
 
 
 
 
Information om Tea Time (Munsboro Flyer):
 
Kategori:     C-ponny
Född:          2008
Kön:           Valack
 
Tea Time är en ponny som passar på SURF  som handen i handsken! TT, som han brukar kallas, är en snäll kille som passar både nybörjade och mer erfarna ryttare. Han är en klippa att hoppa med då han tycker det är jättkul och gör det med stadig teknik. I dressyren är han mycket trevlig men kan dock behöva lite drivning för att gå riktigt fint!

Twister

 
 
 
 
Information om Twister:
 
Kategori:    C-ponny
Född:         2009
Kön:           Valack
 
Twister är en otroligt söt liten ponny med mycket pannlugg som vem som helst kan bli kär i. Han är sex år gammal men är väldigt mogen för sin ålder, han är lugn som en filbunke. Han går mest på nybörjarlektionerna då han är väldigt snäll. Han är en perfekt nybörjarponny som gör det han ska!
 

Arkiv år 2012

Klicka på länkarna här under för att komma till inläggen som är skrivna i dessa månader under 2012!
 
 
 
Augusti 2012
 
September 2012
 
Oktober 2012
 
November 2012
 
December 2012

RSS 2.0