Storstädning!

De första 3 veckorna efter att hästarna släpptes på bete så har personalen kämpat på för fullt för att få klart massvis av projekt på SURF!
Den första veckan var det mycket arbete vid dator då alla medlemmar skulle in på nytt i systemet. Efter att det var klart så har det målats och fixats en hel del! En del av järnstaketet ut mot ridskolehagarna har målats vitt. Det blev väldigt fint! Även "foten" på stora stallet är nymålad! :)
 
 
 
Stallet är högtryckstvättat och väggarna inoljade, vaktmästare Fredrik har fixat underlaget i ridhuset och Emmeli, Anneli och Rebecka har fixat med massvis av andra grejer!
 
Jag (Evelina) har varit där lite under de senaste veckorna och hjälpt till. Nu den här veckan så har jag och Rebecka storstädat i cafeterian, sadelkammaren, förrådet, tvättstugan och hovslagarförrådet!
I tisdags så hann vi bara med cafeterian men det blev väldigt rent och snyggt! 
 
På onsdagen städades sadelkammaren. Ebba och Jessica hjälpte också till och vi diskade ALLA benskydd så nu är de vansinnigt rena! Alla lådor på hyllan är rensade och nya hjälmhängare är uppskruvade så att ingen hjälm behöver hänga på en spik. Rena schabrak ligger på alla sadlar och de sadlar som saknade namnlappar har fått nya. Alla onödiga saker flyttades till förrådet.
 
I torsdags så fortsatte jag och Rebecka att städa sadelkammaren, golvet skrubbades rent från varenda liten smutsfläck och nu luktar det gott där inne! Sen så bytte vi stigbyglar på alla sadlar som inte hade säkerhetsstigbyglar och hängde upp inplastade nummerlappar så man vet vilken dressyrsadel som ska hänga var!
 
Sedan satte vi igång med att städa förrådet.. Det har verkligen varit huller om buller där förut haha. 
Vi sorterade alla täcken i stora påsar och tejpade fast lappar där det står vad påsarna innehåller. Alla tränsdelar, hjälptyglar, benskydd och stigbyglar är uppsorterade i stora lådor. Gummiplattor och bett ligger i små lådor. Överflödiga tyglar, lädergrimmor och körselar m.m är upphängda på krokar och gamla (men hela) schabrak och paddar ligger prydligt i påsar! :)
Sadlar som inte används hänger på en vägg tillsammans med överflödiga sadelgjordar och svanskappor.
 
När vi tyckte att vi var klara så gick vi och tittade i hovslagarförrådet och där hittade vi...... MER saker!
Det hängde jättemycket tyglar och martingaler därinne. Det fanns även en massa benskydd och transportskydd. Så vi tog med allt det till förrådet så att hovslagarförrådet kan förbli just HOVSLAGARförråd till största del.
Vi gick igenom tvättstugan också där vi hittade en hel del benlindor och paddar som också fick hänga med!
 
Nu ser det dock sjukligt snyggt ut överallt! Vi åkte iväg till Biltema och köpte nya grimmor också det sista vi gjorde.
 
Här är lite bilder på hur snyggt och städat förrådet är nu!
 
/Evelina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Massor av Betesbilder!

Igår fick de 2 nya ponnyerna komma ut i stora beteshagen! 
De andra hästarna tyckte att det var suuuperspännande när transporten kom och stod som klistrade vid staketet. Det blev lite spring i hagen en stund då alla ville hälsa på nykomlingarna och se vad de var för några. :)
Här kommer lite bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Evelina

RSS 2.0