Bilder från betet

Foto: Evelina
 
Synd bara att bilderna blir så färg och kontrastlösa på blogg.se... Men bilder är det i alla fall!
 

Ang. US-mötet

US-mötet som vi skrev ut om här tidigare kommer inte att bli av imorgon fredag. Det kommer skutas upp på grund av några missförstånd.
Vi återkommer med information om när och var mötet blir.
 
/Med vänlig hälsning US-styrelse

Diana och Relios

Här är en liten lägesuppdatering om Diana och Relios som vi fått av Jessica:
 
Diana och Relios står ute hos Kerstin i obbola med hennes basjkir och Diana har verkligen fått sig en ny bästis hon och Jigarov är aldrig långt i från varandra, äter den ena står den andra brevid och betar, dricker den ena ja då ställer sig den andra oxå och dricker. Jätte söta!
 
 
 
 
 

US ÅRSMÖTE

US-MÖTE
Fredag den 28 juni är det årsmöte för ungdomssektionens styrelse. Vill du sitta med i år? Tveka inte, vi träffas i SF parken kl. 12.00. Vi kommer även ett bjuda på pizza!

Maila gärna ditt intresse till US mailen, så vi vet vilka som kommer och kan vänta in alla. [email protected]
 
 
 

GLAD MIDSOMMAR!

Glad midsommar allihopa! Hoppas ni får en rolig dag med mycket sol och skratt!
 

Fråga angående betet

Var inte Mageno med?

Hercules ska hållas igångsatt under sommaren och därför får Mageno stå med honom för att hålla honom sällskap. Dom står inte på betet med dom andra hästarna, och även Diana, Alexi, Gandalf, Relios och Hebel står på andra ställen i sommar.

Fina Orlic på betet.
 

Om Relios

Vår lilla Relios har varit busig i hagen och fått ett ont och svullet knä. Idag fick han åka till Vännäs för att röntga benet och säkerställa att skadan inte var allvarlig, och gissa om han charmade alla veterinärer?
Röntgenplåtarna visade ett 100% friskt litet ponnyknä och nu får även Relios sin välförtjänta semester med grönt gräs och kompisar!
 

Bilder från betessläppet

Hästarna och ponnyerna skötte sig mycket bra idag! Inga speciella bekymmer och bron över E4:an var inga större problem. När vi släppte dem i hagen stack alla hästarna ner huvudet i gräset och åt så mycket de fick plats med i munnen. Sen vände någon plötsligt och sprang iväg, och inte långt efter kommer alla andra. 
 
De var så otroligt fina där de sprang runt i den stora, gröna hagen. De såg så glada ut och rullade sig, sprang runt och bockade, och hälsade på varandra. Tänk vilket härligt sommarlov de har framför sig!
 

Glad sommar!

I morgon åker ju hästarna på bete, vi kommer fortfarande uppdatera bloggen under sommaren men inte så ofta. Ifall det händer något kommer vi skriva ut det, och naturligtvis bjuda på härliga sommarbilder från hagen!
 
Så länge hälsar vi, med hjälp av Nynäs, trevlig sommar!


Visst kommer ni och tittar?

På lördag 15/6 så släpps SURFs ridskolehästar på sommarbete i Degernäs. ( HÄR finns vägbeskrivning)
Tid för släppet har beräknats till ungefär 10.15. Så kom och titta vet jag! Hästarna brukar busa jättemycket och springa omkring och vara överlyckliga så gillar man att fota hästar så är det ett ypperligt tillfälle att få fina bilder eller att träna på att fota hästar i rörelse.
 
/Evelina
 
 
Här är lite bilder från
 
 
 

Svar på kommentar

Från: Ulrika
 
Hoppsan, imorgon alltså. Blir övernattningen av? Isf går det att efteranmäla?
 

 
Svar: Det blir tyvärr ingen övernattning då vi bara hade 3 anmälda. :(
Jag tror att det är många som reser bort såhär precis när skolan slutat så det är kanske inte så konstigt att vi hade få anmälda. Vi får planera in en övernattning till hösten istället! :)
 
 

Svar på kommentar

Från: Ulrika Backman
 
När är piratövernattningen? Jag har helt missat det. Kanske Carro vill vara med. Har ni lagt ut info i Surfgruppen på Facebook?
 

 
Svar: Piratövernattningen är planerad att vara mellan 13-14:e juni. Vi har satt upp lappar på både anslagstavlan precis bredvid där listorna över vilken häst man ska rida sitter samt på entredörren in till stallet. Lapparna har suttit där i ungefär 3 veckor nu.
Vi pratade faktiskt med Carro precis när vi satt upp lapparna och frågade om hon ville vara med men hon sa att hon inte visste ;)
 
Nej, vi har inte lagt ut informationen i SURF-gruppen på facebook.

Svar på kommentar

Från: Johanna
 
Hej! Jag vill gärna vara med på piratövernattningen, hur anmäler man sig?
 

 
Svar: man anmäler sig på anslagstavlan i stallet :) vi har dock väldigt få anmälda så det finns en risk att vi måste ställa in den.. Är antalet anmälda under 10 så kommer det inte bli av. Då kommer vi kontakta alla som anmält sig och säga det.
 
/Evelina

Nixon har en nyckelpiga på näsan

Foto: Evelina

Solsken i hagen

 
Foto: Evelina

Visste ni att?

Visste ni att hästar endast sover några få timmar per dygn? Ca. 2-4 timmar.
 
Och ofta sover de inte alla timmar i sträck utan några minuter i taget uppdelat över hela dygnet.

Hur man hittar till SURF´s sommarbete

 
Om man vill köra från SURF så gör man så här:
 
Den röda ringen är SURF. För att komma till betet så kör man över bron som går över E4:an. Efter den lilla bron kör man höger. Sen när man kommer till en korsning så tar man till vänster. Efter det kommer man till en korsning med en stor väg. Där kör man rakt fram.
 
 
Såhär sen vägen dit ut. Den röda pricken är SURF och det gröna området är hästarnas sommarbete.
 
 
Man kör ganska långt innan man svänger. Man ska svänga vänster när man kommit uppför en liten backe. Det ser ut som på bilden ovan där man ska svänga. Ett tecken på att man kommit rätt är att man kan se några hästhagar på höger sida av vägen. (de syns på bilden)
 
 
När man svängt av på den lilla vägen så följer man den tills man kommer till en tvåvägskorsning. Där tar man vänster. Och sedan har man sommarhagen på höger sida! (grönt område på bilden)
 
 
Såhär ser det ut när man nästan är framme. Beteshagen ligger precis bakom de inringade björkarna.
 

 
Om man hellre vill köra från Kolbäcksbron så gör man såhär:
 
 
Bron syns längst upp på bilden ovan. Efter bron tar man till vänster och kör längs blå vägen förbi flygplatsen (blå ringen).
 
 
Sedan följer man blå vägen tills man ser denna skylt:
 
 
Där tar man alltså höger. Sedan följer man den vägen ända tills man kommer till en korsning som ser ut som på bilden nedan.
 
 
Där tar man till höger. Sedan är det samma sak som i andra beskrivningen. Sen är man framme! :)
 
Hoppas ni förstod!
 
/Evelina
 

Svar på kommentar

Från: Lisa
 
Vet ni vilken tid de kommer släppas ut?  Ska de stå på samma plats som förra sommaren?
 

 
Det här var då alltså en fråga om hästarnas sommarbete :)
 
Ja, hästarna kommer stå på samma plats som förra sommaren, i Degernäs. För er som inte vet var så ska jag fixa en vägbeskrivning dit så att man kan komma och titta om man vill!
 
Hästarna kommer ridas från SURF ca. 09.30 så skulle tro att hästarna släpps ungefär 10.30. Man kan ju åka dit lite tidigare om man vill vara säker.
 
/Evelina

Csodás

Det har kommit en ny storhäst till surf. Han är väldigt social och trevlig! Ganska stor också :)
 

 

Hjälp!

Ett sto som står i Tavelsjö fölade inatt men tyvärr så dog fölet :( 
Ifall någon av er vet något föl som behöver en mamma så kan ni ringa Susanne på 070-367 42 49 eller kommentera här så skickar jag vidare.
 
Sprid gärna detta vidare!


RSS 2.0