Nu taggar vi igång!

Just nu sitter jag och pysslar lite inför övernattningen som är till helgen! Det kommer bli superkul. :)
Visst är ni taggade? Det är jag iallafall! Elvira också som ni kan så vackert se på bilden nedan:

 
 
 
 

Hur många toaletter finns det på SURF? - resultat

Här är resultatet efter förra frågan! "Hur många toaletter finns det på Surf?"
 
 
De flesta trodde 5 men det rätta svaret är faktiskt 6!
Det finns 6 toaletter på Surf:
 
1 i stallet
1 i cafeterian
1 i entrén
1 i herrarnas omklädningsrum
1 i damernas omklädningsrum
1 i lägenheten på läktaren

Visste ni att det finns en lägenhet på läktaren? Det finns 2 sängar, dusch, toalett och vardagsrum!

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Ni har tagit oerhört fina bilder, ni gör det såå bra!
 

 
Svar: Taaack så mycket, vad glada vi blir! :) 

Lite bilder från dressyrtävlingen!

 
 
 
 
 
 
 
 

Bus i stohagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Evelina

Hur många toaletter finns det på SURF?

Här är en ny omröstning/fråga som någon undrade om! Vi har lite slut på idéer så kom gärna med förslag på fler omröstningar/frågor!
 
 
Hur många toaletter finns det på SURF?
  
pollcode.com free polls 
 
 

Nu kan ni fråga hur många frågor som helst!

Vi har märkt att det har blivit väldigt många "Svar på kommentar"-inlägg här de senaste veckorna.
 
 
Vilket inte är en dålig sak! Det är superbra att ni har frågor och vi älskar att svara på dem, men det tar lite för mycket plats just här på bloggen.
 
Här vill vi att det ska vara inlägg med bilder, information, svar på "stora" frågor o.s.v.
 
SÅ DÄRFÖR!
 
..Har vi skapat en sida där man kan fråga oss hur många frågor som helst! 
 
På sidan ask.fm/stallfemman kan ni fråga saker om Surf och även fråga oss i Stallfemman om vad ni vill i princip!
 
Självklart så kommer vi fortsätta svara på frågor här på bloggen också! Bara inte i samma skala som innan.
 

Och kom ihåg! Det finns INGA dumma frågor! :)
 
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
På instagram heter ni ju surfrf men det betyder ju egentligen Södra Umeå RyttarFörening RyttarFörening ;)
 

 
Svar: Vi valde att heta @surfrf på instagram för att Surfs hemsida heter www.surf-rf.se. Så enkelt är det!

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Är alla tävlingar bara för specialgrupperna eller finns det någon som andra får vara med i? :)
 

 
Svar: När det är klubbtävlingar brukar det oftast vara för alla! Då brukar man få anmäla sig på en lapp i stallet. Ibland kan det dock vara så att dressyrgrupperna har förtur att anmäla sig om det är dressyrtävling och hoppgrupperna om det är hopptävling. Men det finns ofta kvar mycket plats till övriga som vill vara med!
 
När det är lokala/regionala tävlingar är det dock bara specialgrupperna som får tävla. Då tävlar man inte bara mot Surf-ekipage utan även mot ekipage från utomstående klubbar.
 
(Klubbtävlingen som är nu på påsklovet får bara specialgrupperna i dressyr och kombi vara med på då hästarna kan vara lite pigga efter att ha vilat i 4 dagar.)

Svar på kommentar

Från: Tilde.S
 
På övernattningen, är det nånting med hästar?
 

 
Svar: Det vet man aldrig! Vi ska försöka få in lite saker med hästar den här gången! :) Det är inte säkert att det går. Men det brukar vara extremt roligt ändå och vi kommer prata om och göra massor av hästiga saker! 
 
Men nog kan det komma överaskningar som har med hästar att göra mer praktiskt ;)
 
 

ÖVERNATTNING!

Nu är det dags för piratövernattning på Surf! Det här kommer bli den roligaste övernattningen någonsin! Visst kommer ni och är med? :)
 
Man anmäler sig på listan som finns på anslagstavlan i stallet. Har ni frågor så är det bara att ni mailar till [email protected] eller [email protected].
 
 
 

Svar på kommentarer

Från: Anonym
 
Har några frågor :) 

1. Varför brukar inte Rocky ha nosgrimma? Har sett på nån tävling att han har haft det men inte på lektioner :) 

2. Vart finns dressyrsadlarna till ponnysarna och hur vet man vilken som passar? 

3. När får man rida med sporrar? 

4. När är nästa lingondressyr eller blåbärshoppning?
 

 
Svar:
 
1. Rocky har ingen nosgrimma för att han trivs helt enkelt bra utan! Sen så har han en så fin bred bläs så det är synd att bryta den med en nosgrimma. :) På dressyrtävlingar måste man rida med nosgrimma så då har han haft det.
 
2. Dressyrsadlarna är än sålänge bara utprovade till storhästarna. Ponnydressyrgruppen brukar ibland rida med dressyrsadlarna på ponnysarna när storhästarna inte har dem. De har provat ut vilka sadlar som passar på de ponnysar de brukar rida.
 
3. Det finns ingen spikad gräns för när man får rida med sporrar men du bör fråga din ridlärare om du är redo för det och om sporrar är lämpligt på den häst du ska rida.
 
4. Hmm jag vet faktiskt inte! Vi lär skriva här ifall det kommer upp något!

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
När ska ni börja fota lektionerna?:)
 

 
Svar: Det borde bli ganska snart! Jag har ställt på min moped idag och de andra lär göra det snart också så nu kan vi snart åka fram och tillbaka till SURF hur vi vill! Så efter påsklovet borde vi köra igång! :)
 

April, april!

Tyvärr måste vi berätta att gårdagens Nynäs-berättelse var ett aprilskämt! När jag skrev det blev jag faktiskt riktigt besviken efteråt för jag ville verkligen att det skulle vara sant. Tänk ett gäng mjuka kattungar på SURF liksom, finns inget bättre nästan. 
 
Roligt att så många gick på det, även om jag förstår att många blev besvikna nu! Nynäs är fortfarande en kille och såvitt vi vet väger han 6 kg av naturliga orsaker, det vill säga en aning för mycket mat och för lite motion. 
 
 
/Linnéa

Sanningen om Nynäs

I lördags när jag och Evelina jobbade kom vi tidigt till stallet som vanligt, strax innan 7 var klockan. I vanliga fall brukar vi alltid mötas av en springande Nynäs i stallgången, men inte den här gången. Konstigt tyckte vi, men vi glömde snabbt bort det och började fodra hästarna.
 
Vid lunch kommer han gåendes genom stallet och Evelina böjer sig ner och lockar på honom, han rusar mot oss i full galopp (kattgalopp haha) men springer bara förbi oss. Nu börjar vi misstänka att något är fel, för han brukar vara extremt social när man jobbar på helgen.
 
Vi går upp och äter lunch, och sen när vi går ner igen står Nynäs i entrén vid stalldörren och jamar för fullt. När vi öppnar dörren skjuter han iväg som en kanonkula in i höförrådet och vi bestämmer oss för att följa efter. Vi går in bland höbalarna och lockar på honom. Plötsligt får vi syn på honom bland höet, han ligger och halvsover. Det är ingen ovanlig syn, allt som oftast hittar man honom där. 
 
Vi går fram till honom för att mysa med honom, men vi båda tvärstannar och blir helt stela, och vi båda börjar skratta. Det enda vi får ur oss är "vaaaaa......" och "men det kan väl inte stämma", för tillsammans med Nynäs ligger fyra små kattungar! Två svarta och två "Nynäsfärgade", vita med gula fläckar. NYNÄS ÄR ALLTSÅ EN TJEJ. Hur kan det stämma? 
 
Vi la dit en filt i en kartong som kattungarna kunde ligga i så man inte tar av höet dom låg på. Vi har väldigt svårt att smälta det här men jisses vad roligt! Kattungar på surf!
 
Huuuuur söta? Kan vara det roligaste vi har varit med om! 

/Linnéa

Svar på kommentar

Anonym
Kan man bli en skötare på någon av ridskole hästarna/ponnysarna?:)
 
Svar: På surf har vi valt att inte ha något skötarsystem då vi vill att alla ska känna sig lika välkomna att ta hand om våra hästar. Det är alltså fritt fram att borsta hästarna, mysa med dom och så, även om man själv inte rider just den dagen. Man får även väldigt gärna smörja sadlar och träns, så håller dom längre och blir extra blanka och fina! Om du är osäker på hur man gör eller var smörjgrejerna finns kan du alltid fråga en ridlärare. 
 
/Linnéa

RSS 2.0