Dressyrtävling

Imorgon är det klubbdressyr på SURF!
Första start är klockan 09.00. Flera av våra fina ridskolehästar ska vara med och tävla så kom gärna och titta :)
 

Svar på fråga:

Från: Anonym
 
Hej, jag undrar hur gammal en häst ska vara när den går i pension?
 


Svar: Det är väldigt olika vid vilken ålder hästar går i pension. Vissa hästar kan man tycka är gamla vid 15 och vissa anses gamla vid 30. Det beror helt på hästen. T.ex. Fritz är ju 20 år gammal men han är väldigt pigg och kry för sin ålder! Men jag vet folk som har hästar som är runt 25 år och fortfarande beter sig som 7 åringar. :)
Men det är klart att även Fritz borde få gå i pension, jag vet dock inte när men skulle tro ganska snart med tanke på hur länge han varit en superduktig läromästare på SURF ;) Hoppas du blev nöjd med ditt svar!
 
/Evelina

Svar angående Polapir

hejhej:) en fråga: har polapir avlivats eller sålts till nån? isf varför såldes/avlivades han?


Svar: Polapir såldes för att han inte riktigt passade in på ridskolan längre, och för att han hade för mycket kapacitet :) Han är till salu nu igen, här är hans annons.


Molly i duschspiltan


Förhandstitt

Här kommer första förhandstitten av julshowen! Vad kan det vara för något vi har planerat tror ni?


Luciasånger

Sankta Lucia:
 
Nu tändas tusen juleljus:
 
Tipp-Tapp:
 
 
Det var inte så bra exemplar men det är bättre än inget :) Detta är för alla som ska vara med i Luciatåget på julshowen så att de kan titta på sångerna hemma!

Angående tränsen

En sak som många glömmer är att hänga upp tränset snyggt och prydligt. Sadelkammaren blir så mycket finare om man hänger upp saker ordentligt! Kolla bara själva. Istället för att det ska se ut såhär:



Kan det se ut såhär:

Tänk på det nästa gång ni har ridit :)

Filles pannband


Kolla vilket fint pannband Fille har!

Årets julshow för de mindre


Lapparna för stora julshowen kommer inom kort!

Ny ponny

Det har kommit en ny ponny till surf! Han heter Rock Bitz och är en väldigt charmig kille. Mer info om honom kommer senare.

Låt honom stå ifred i stallet tills han känner sig hemma :)


En bild från i höstas


Den här bilden togs i höstas när US-styrelsen var i Holmsund för att ha ponnyridning. Visst är Relios och Fritz väldigt söta i transporten! Här kan ni se fler bilder från ponnyridningen.


Svar angående skötare

Från: Häst älskare

Hej! kan/får vara skötare till ridskole hästarna/ ponnysarna?



Hej! Än så länge har vi inget skötarsystem till ridskolans hästar och ponnyer, utan man får ta hand om dem när man vill. Är man i stallet och inte ska rida, eller kanske bara har tid över så är det bara bra om ni borstar på hästarna eller att ni mockar åt dem, så att de får sova på rent och fräscht spån :)

/Linnéa


Glöm inte

Glöm inte bort informationsmötet på lördag klockan 12.00 på surf angående julshowen :) Detta gäller alla som ska vara med i julshowen, antingen som funktionär eller i något nummer.

Luciabarnen behöver inte komma, utan vi har vår första träning på söndag 12.00, vi träffas i cafeterian :) 

Svar på fråga

Från: Lisa

Jag har sett några tjejer i stallet som har på sig tröjor med surfs klubbmärke på ryggen. vars kan man köpa dom?
 

Svar: Alla klubbprodukter finns på Den här länken. Där står det även hur man beställer.

Men jag vet inte om detta är gammal information. Det bästa skulle vara att skicka ett mail till [email protected] och fråga om det som står på hemsidan är aktuellt ;)

/Evelina

 

 


Vad gör du uppe på boxen, Nynäs?


Julshow för de minsta

Nu sitter lapparna uppe i stallet om årets minishow! :)


Ozzy och Nynäs

Igår när vi kom till surf hittade vi Ozzy och Nynäs såhär i soffan, hur gulliga som helst!


Diva


Loke


US efterlyser fika till julshowen

Nu när julshowen snabbt närmar sig måste vi börja fylla på med godsaker i cafeterian. Alla bidrag är välkomna, har ni bakat eller kanske har saft eller glögg kan ni lämna det i cafeterian. Tack på förhand!


/ US-styrelsen

Alla som ska hjälpa till med julshowen!!

 
Information till alla som ska vara med eller hjälpa till med julshowen!!
 
Det obligatoriska mötet som skulle ha varit imorgon kommer att flyttas till 24 november - nästa lördag kl. 12.00 p.g.a krångel med manus m.m.
 
Det är viktigt att ni kommer på detta möte då vi kommer att berätta all info som ni behöver!
 
/US
 
 

Sommarbilder mitt i höstmörkret

Nu i november är det himla kallt och mörkt, just innan snön kommer. Vad passar då bättre än några sommarbilder? 




Vinterbus förra vintern

Hittade en till gammal film, en med vinterbus i hagen från förra vintern. Kolla vad fina hästarna är, och Hebel är förstås väldigt söt när han springer runt som en liten studsboll. :)



Diana är så söt


Spånig ponny

Det måste ha varit himla jobbigt att rykta för den som skulle rida Gandalf efter att han legat ner... Men visst är han för söt! :)


Princes

Nu har vi fått ett mail från Princes nya ägare Ina, jättekul att läsa! :)



Hejhopp!

Jag ska skriva lite om Princes hade jag tänkt, som lämnade surf för 2 år och sedan dess bor hos mig, Ina.  Kommer berätta lite om hur hon har det här hos mig, hennes hästkompisar och hur allt rullar på för oss.

Jag heter då Ina Holmgren för dem som inte viste det. Jag är 16 år, bor i en liten by utanför Bygdeå med min familj. Mina föräldrar driver jordbruk så jag är uppvuxen med djur, har alltid älskat djuren, att träna, pyssla och ta hand om dem.  Jag började rida på Ridklubben Sandgärdan i Sikeå när jag var 7 år, och tog hem min första sommarponny några år senare. Det blev mer och häst i hjärnan och sommaren innan jag köpte Princes fick jag låna min tränares gamla nordis, Tajvino. Vi passade ihop som handen i hansken och jag älskade honom mer än allt och efter några månader så fick jag ta över honom då vi trivdes så bra tillsammans. Han var verkligen en speciell häst som betydde väldigt mycket för mig och hela min familj, tyvärr så fick vi ta bort honom nu i höst pga. Hans tänder. Under åren som gått så bor det u också ett varmblodsto som är Princes hagkompis idag. Hilda är då min mammas häst. Idag så går jag första året på gymnasiet, häst på Forslunda och trivs väldigt bra där men har en dröm om att om några år flytta söderut och jobba med hästar antingen i södra Sverige eller utomlands. Gärna med möjlighet till egen häst och att kunna träna, tävla.

När jag började leta häst för sisådär 2 och ett halvt år sedan så svor på att inte skaffa en ridskolehäst, varför kommer jag inte riktigt ihåg. Jag kollade på häst efter häst och hittade jag någon som jag fastnade för så gick den inte igenom besiktningen. Det var en ganska dryg sommar och på hösten så började jag mer och mer ge upp, kände att jag skulle få nöja mig med Tajvino som jag hade hemma. När jag såg Princes annons blev jag inte direkt intresserad utan det var min mamma och tränare som sa att jag i alla fall kunde provrida henne, när hon ändå bara stod på andra sidan stan. Åkte dit, provred och allt kändes bra, väldigt bra. Mycket bättre än jag trott. Bestämde mig för att jag ville ha henne, och någon vecka senare gick hon igenom besiktningen. Trodde inte det var sant när vi stod och skrev på papperna för att en vecka senare åka och hämta hem nya stjärnan. Boxarna blev klara samma dag och hästarna kunde få komma in och sova första natten i nya stallet. Mitt alldeles egna stall och två fina ponnyer, vad mer kan man önska?

Några dagar senare så red jag Princes hemma första gången, det hade regnat väldigt mycket så det stod vatten överallt. Jag hade ingen sadel och allt var väldigt nervöst. Jag vågade bara rida inne i ena hagen den första tiden, jag hade ingen aning om hur det skulle gå att rida ut på henne. Speciellt inte i mörkret. Jag hittade tur nog en sadel ganska snabbt och började rida mer och började även hoppträna lite försiktigt. Det var väldigt roligt, även om det nog var Princes som bestämde det mesta då.  Bilden under är från andra gången jag red henne hemma, känner knappt igen ponnyn om jag får säga det själv.

 



Första gången jag ramlade av henne var när jag och min kompis var ute och red på en åker tillsammans med min andra häst. Princes fick för sig att börja busa och jag flög av och landande skrattande i snön.  Det var så kul, hon började busbocka och var på väldigt bra humör och även jag. Trots att jag åkte i backen. Efter det så har avfallningarna bara flugit förbi, i skogen, på vägen, på hinder, ja överallt. Vissa gången av olyckor och andra av rent fjolleri.

Jag och Princes har våra svackor då allt är dåligt, ingenting fungerar. Allt vi gör är att bråka om precis allt. Jag kan hinna bli väldigt irriterad på henne innan hon ger sig. Samtidigt som det finns väldigt fina stunder då allt flyter på otroligt fint. Här hemma så brukar vi kalla henne för ponnyn, för hon är verkligen en riktig ponny. Envis som en åsna och det bästa som finns är mat. Hon är också väldigt stoig, och kan bli väldigt sur för minsta lilla. Men jag gillar det, jag ville ha en häst som har en personlighet, som inte gör precis allt perfekt. Det var det jag sökte efter och det var precis det jag hittade.

Dem största svackorna mellan oss är i hoppningen. Princes kan hoppa, så fruktansvärt bra. Bara hon vill och det är där haken är. En tid så vägrade hon att ens gå över bommar. Hon ville ingenting, hoppade hon så stack hon efter varje hinder och allt var bara jobbigt. Jag lät hoppningen vila ett tag och det blev bättre, vi började hoppa igen och nöjde oss med att bara hoppa lite nu och lite då. Idag var det väldigt länge sedan vi hoppade, av flera anledningar. En av dem är för att jag vill jobba henne i dressyren och försöka få ordning på allt, hitta igen hela min häst och kanske till och med komma ut och tävla. För hon är sjukt fin i dressyren också. Med rätt träning så kommer hon bli det. Och det är dressyren jag kommer lägga energin på nu och sedan får vi se. Jag har inte så mycket tid kvar men vi ska ta vara på den på bästa sett!

Om jag ska nämna en av sakerna som är jobbigast med henne så skulle det vara att hon är fruktansvärt feg att rida ut på. Om det är mörkt är det inte ens lönt att försöka om hon inte har sällskap. Jag bor som sagt ute i skogen, inga lampor, ingen ridbana. Allt vi har på vintrarna är vägarna och för att göra det hela lite roligare och överlevbart i vinter så kommer Princes kärlek att få flytta in i stallet. Min kompis flyttar sin ponny hem till mig och vi ser fram emot en rolig vinter med mörka uteritter och mycket skoj med hästarna!

Känner att jag fått skriva av mig lite och ska försöka avrunda detta.  Jag älskar min ponny fruktansvärt mycket, vi är inte perfekta på långa vägar men det fungerar ändå. Vi trivs med varandra och har kul ihop och det är det som räknas, allt annat kvittar. Hur vi ser ut i era ögon är inte så viktigt för mig, det viktiga är att Princes trivs med mig, att bo där hon bor och göra det hon gillar. Att jag trivs och älskar min ponny och att vi kan samarbeta och jobba oss framåt tillsammans. Med några bilder så säger jag och Princes tack för oss. Och vill ni veta mer, frågor, vad som helst så hittar ni mig på inalinneaholmgren.wordpress.com, dayiviews och facebook! Tack och hej! 


Sista anmälningsdagen idag

Glöm inte att det är sista anmälningsdagen idag till julshowen, så om ni inte redan har anmält er så gör det :) Skicka ett mail till [email protected] eller skriv upp er på listan i stallet!


Massor med julshows-planering!

Ojojoj vad US-styrelse håller på att planera julshow nu! Det är fullt upp för nu är det inte länge kvar. Hoppas att ni vill hjälpa oss att fixa den bästa showen någonsin genom att t.ex. hjälpa till och baka till caféterian, bygga banan under showen, hjälpa till i stallet m.m. Det finns (som vi sagt 100 gånger nu, men det tål att sägas igen!) lappar i stallet om man känner att man vill hjälpa till :)
 
Tack och Hej leverpastej!
 
 

Fille är himla söt


Vill ni vara med i luciatåget?

På julshowen kommer det som vanligt vara ett luciatåg som alla är välkomna att delta i. Vi kommer hålla träningar den 25 november och den 8 december, och julshowen är den 16 december. 

Det är väldigt viktigt att ni kommer på båda träningarna! Vi bjuder på fika och hoppas att så många som möjligt vill komma :)

Ni kan anmäla er i på anslagstavlan i stallet eller på [email protected]

Vossan


Svar på fråga

Från: Emelie
Om: Dressyrtävling
 
Måste man ha grönt kort, licens och vara medlem på surf? :) Snälla svara gärna i ett inlägg, säkert fler som undrar! :D
 

 
 
Svar: Alltså för att vara med i dressyrtävlingen med ridskolehäst måste man vara medlem i SURF och rida lektionsridning. För att vara med med sin egen häst så måste man vara medlem i SURF. Man behöver därmot inte ha grönt kort eller licens för att vara med på klubbtävlingar :)
 
Om du har mer frågor så kan du kontakta Tävlingssektionen.
 
Mailadress till tävlingssektionen: [email protected] 
 
/Evelina
 
 

Julshowslappar

Nu sitter det flera lappar på anslagstavlan i stallet om julshowen, så gå dit och kika på dom! :) Man kan anmäla sig till luciatåget, anmäla sig till att hjälpa till med showen och sen lite andra lappar. 

Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och hjälpa till med julshowen, ju fler desto bättre och roligare! Ni kan även anmäla ert intresse till [email protected] :)


Relios


Snö

Igår snöade det lite på kvällen, så idag ligger det ett tunt vitt täcke på marken. Nu får vi hoppas att det håller sig kvar, så hästarna slipper all lera i hagarna!





Ändring är bra

Vi har nu ändrat kategorin "Änglar" till " Gamla hästar" för att man ska kunna lägga ut bilder och skriva om hästar som har lämnat SURF men som inte har dött :)
 
Bra va!
 
 
 

Diva


Dressyrtävling

 
Den 1 december kommer det anordnas en klubb/ridskoledressyr på SURF!
 
Klasserna som kommer vara är:
 
Klass 1 :  LC:2 (2008)
Klass 2:   LB:1 (2006)
Klass 3:   LA:1 (2007)
Klass 4:   Valfri långbana (program med skolor)
Klass 5:   Valfri långbana (program med skolor)
 
Kostnaden för varje klass är 50kr för privatryttare och 150 för riskoleryttare (100kr för att man använder ridskolans hästar).
 
Anmälan för privatryttare sker via TDB, länk --> http://tdb.ridsport.se/meetings/18607 
Anmälan för ridskoleryttare sker på listan på anslagstavlan i stallet. Där finns mer information. Klasserna som ridskolans elever får vara med i är LC:2 och LB:1, beroende på häst/ponny.
 
Hoppas att ni anmäler er nu allihopa! För er som kanske aldrig tävlat förut så är detta en bra chans för att få träna!
 
 
  
 
 Och visst kan det vara lite spännande för ridskolehästarna att få göra något lite annorlunda än att gå lektionsridning? :)

Molly


Kate på höstbete

Om man går ut till hagarna kan man räkna med att hitta Kate mitt i mellan sto och vallackhagen. När maten är slut lämnar hon den leriga hagen och smiter till gången mellan hagarna för att beta det som går eller bara för att titta på annat.
 

En fråga

Vi fick en fråga om det är okej att ta våra bilder på hästarna och ponnyerna. 

Ja, det är okej att ni tar bilderna men ni måste säga att det är vi som tagit dom, och ni får inte använda dom utan att fråga oss först :)

Aria


Alita


November

Nu är vi inne i november månad och det innebär att det är en månad kvar till julen börjar. Nu väntar en mysig tid på surf med ridskoledressyr, julklappshoppning, första snön och sist men inte minst julshowen! 


Flight


RSS 2.0