SURFS JULSHOW 2013


Svar på kommentar

Från: Anonym
 
När är julshowen? Och när kan man anmäla sig till den? :)
 

 
Svar: Hej! Julshowen är söndag den 15:e december. Jag vet inte riktigt hur du menar med att anmäla sig till den, du får gärna förklara! :) Men om man vill hjälpa till med showen så får man mer är gärna göra det! Alla som vill vara med är välkomna. Man kan maila sitt intresse till [email protected] eller anmäla dig på en lapp i stallet som vi ska sätta upp imorgon (söndag 24/11). 

Julpynta i stallet

Nu har vi satt upp nya lappar i stallet, om en julpyntningsdag! Man anmäler sig helt enkelt på den hästs eller ponnys spilta/box man helst vill julpynta. Anmälningslistan sitter på anslagstavlan i stallet.
 
Här kommer lite tips på hur det kan se ut!

Hoppas ni kommer och julpyntar med oss! :)

Dressyrbilder

För några veckor sen var det ju dressyrtävling, och vi passade på att ta några bilder på Elvira och Lusen innan dom skulle in på banan. Visst var Lusen söt i rosa!
 
 

Fota lektioner

Tyvärr så har vi haft ett litet uppehåll från bloggen nu ett tag, för mycket skolarbete och för lite stall helt enkelt. Snart är det iallafall jullov och det känns otroligt skönt! :)
 
Vi skrev ut på instagram för ett tag sen att vi tänkte börja med att fota lektioner. Alltså att vi åker dit på till exempel en tisdag och fotar alla lektioner, och sen så får alla som vill bilder på sig själv när man rider :) På instagram verkade många väldigt positivt inställda till vår idé, så det verkar som att det blir av. Vi säger till när vi tänkte köra igång.
 
 

Länkbyte

Nu har vi länkbyte med Lamia! Det är en av bloggarna vi läser dagligen, en absolut läsvärd blogg! Extra roligt med hennes blogg är att hon bor här utanför Umeå, och hon brukar vara här på SURF och tävla ibland :)

Klicka på bilden för att komma till Lamias blogg!
 

Surf på instagram


Ni har väl inte glömt att följa oss på instagram? @surfrf heter vi där! :)

Lite nytt!

Nu är det lite nya bilder längst upp här på bloggen! Vad tycker ni? Det är ett bildspel med 5 eller 6 bilder. Även bakgrundsfärgen är ändrar så nu får ni säga vad ni tycker och ifall ni tycker att vi ska ändra så får ni jättegärna komma med förslag på hur bloggdesignen ska se ut! :)
 
/Evelina
 
 

Angående Porter

Vi skrev ut på instagram för ungefär en vecka sedan att Porter och Lady skulle till veterinären. Vi skrev sedan ut vad som skulle hända med Lady men vi sparade Porters information eftersom att det var lite mer invecklat att skriva.
Han har en skada som veterinären inte kan hitta. Han har också en annan skada som är ihopläkt men den skadan måste dövas för att man ska kunna se den nya (som jag förstod det) men Porter ville inte att veterinären skulle sticka in en bedövningsspruta i hans ben så han sparkades. Alltså kommer Porter få antingen en ny tid hos veterinären i Vännäs eller så kommer han få åka ner till Timrå. Mer info kommer när vi vet mer!
 
 
söta Porter!

Angående Lady

Några av er kanske sett att vi skrivit ut på instagram om Lady. Hon är halt och var till veterinären för ungefär en vecka sedan. Det visade sig att hennes skada är flera år gammal och fanns alltså redan där när vi köpte henne. Hon kommer därför att skickas tillbaka till förra ägaren. Lite trist men det går inte att ha en ohållbar häst på ridskola. Det är varken kul för hästen eller ryttarna. 
 
 

Svar ang. Att ta bussen till surf

vilken buss går till surf? :O


Svar: Vi har åkt med två olika bussar hittills :) Från Vasaplan går det en ultrabuss, nummer 4. Man kan alltså använda vanligt busskort vilket är väldigt smidigt! Man åker ända till ändhållplatsen som heter Stöcksjö. 

Nu på lovet testade vi att åka med en länsbuss för att de går oftare. Från busstationen går det bussar som kör söderut, vi har åkt med bussen som går till Sundsvall men det går även fler. Det är ganska smidigt då man köper en biljett antingen på själva busstationen eller på bussen, "en biljett till stöcksjö", och sen trycker man på stoppknappen när man närmar sig surf på E4:an. Bussen stannar en bit bort från surf :)

Vi brukar gå in på tabussen.nu för att planera en resa och då ser man vilken buss som går lämpligast tid :)

Lånade en bild från google!

/Linnéa

5

Den här gången bjuder vi på en rolig händelse som alla vi i Stallfemman varit med om! Eller en rolig händelse som vi riggat upp för någon annan... ;)
 

En torsdag för någon vecka sedan så hade vi teori med vår ridgrupp. Vi såg på videosnuttar som Emmeli filmat på oss veckan innan. Efter teorin sa Emmeli att hon ville skrämma Veronica (som skulle jobba nästa dag, alltså skulle hon vara på SURF tidigt nästa morgon). Så vi gick ner i entrén för Emmeli sa att hon ville göra nåt med plasthästen Blixten (numer står han i caféterian). Vi kom på att vi borde ställa Blixten i en tom spilta i stallet. Men när vi fått in Blixten i stallet och testat den idén så kom vi på att det är roligare om han står i stallgången. Alltså skulle Veronica tro att det var en lös häst i stallet på morgonen när hon kom.
Så vi ställer plasthästen utanför Arias box och lägger på ett stalltäcke så att den ska se lite verkligare ut. Sen står vi och skrattar lite åt oss själva för att vi är så roliga och påhittiga en stund innan vi åker hem.
 
Nästa morgon fick Veronica se detta när hon kom in genom stalldörren:
 
 
 
 
 

Glöm inte att skicka in era egna berättelser till [email protected]!
 
 
 

Vi saknar sommaren!

 

RSS 2.0