Visste ni att..

..Vår ridskolehäst Mr. Mageno har en halvbror längre ner i stallgången?
 
Han heter Nieno och är en av privathästarna. Nieno och Mageno har samma pappa. Och visst är dom ganska lika?
 
 

Fotografering

Igår (måndag) så åkte några av oss till SURF och fotade lite.
Vi fotade 3:e ponnygruppen som hade hoppning och tänkte att ifall någon av er som red vill ha bilder så kan ni skriva en kommentar med er mailadress och vilken ponny ni red så kan vi skicka bilderna! :)
 
Det är alltid kul att ha bilder när man rider. Man kanske vill visa för släkt och vänner som inte har möjlighet att komma och titta när man rider på nära håll. Eller så vill man ha bilder på sin blogg eller facebook men man har ingen som kan fotografera.
 
Så vi tänkte att ifall detta blir populärt så kan det hända att vi fortsätter göra såhär! Att vi åker ut till SURF ibland och fotar ridgrupperna och så mailar vi bilder till de som vill ha! :)
 
Vad tycker ni?
 
/Evelina
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Oj, ni är verkligen jätteduktiga på att fota! Får man ha nån av era bilder som t.ex. omslagsbild på facebook om man skriver vart bilden är tagen ifrån/vem som har tagit den?
 

 
Svar: Tack så mycket! Ja självklart får ni göra det. Skriv bara vem som har tagit bilden så är det okej ;)
 
/Evelina

Lusardo

Igår gick bustrollet Lusen på sin första hela lektion! Ebba (4:an) red honom och det såg riktigt bra ut! Här är lite bilder.
 
foto: Linnéa

#södraumeårf

Vi fick ett önskemål om att "göra" en tagg på instagram för SURF. Så att man kan tagga sina bilder som har något med SURF att göra!
 
Den heter #södraumeårf
 
 

När en häst ser en annan häst....utanför hagen!

Såhär såg SURF´s ridskolevalacker ut när det gick förbi 2st hästar på vägen utanför deras hage:
 
 
Hahah dom kan vara ganska roliga ibland! Sen följde de efter hästen hela vägen tills hagen tog slut. Då stod dom där som idioter och undrade vad de skulle hitta på härnäst, nu kunde de ju inte följa efter hästen längre! Så då ställde de sig och åt snö istället... dom är konstiga.
 
/Evelina

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Hur ofta är ni i stallet? Jag tänkte eftersom att jag har hört att om man är i stallet mycket så får man hjälpa till med mer saker på ridskolan. Är det så??
 

 
Svar: Vi har inte varit i stallet så jättemycket nu under vinterhalvåret för vi har svårt att ta oss dit på egen hand. Men vi brukar vara där ca. 2-4 gånger i veckan :) är det tävlingar eller om det är lov så är vi där oftare. Nu när vi kan köra moppe så kommer vi nog vara där mer också ;) Men vi har mycket i skolan just nu.
 
Att man får hjälpa till med mer saker om man är där oftare är väl inte helt sant. Men det är klart att om du är där ofta och ber om att få hjälpa till med saker och ting (ex. fodra, släppa in hästar, tvätta sår osvosv) så kommer du att lära dig mer och på så sätt bli mer erfaren.
Och ju mer du lär dig desto fler saker finns det ju som du kan göra. Om du förstår hur jag menar? :) 
 
Men jag uppmanar alla som har möjlighet att åka till SURF oftare än just den dagen man rider lektion att åka dit. Det finns mycket att lära!
 
/Evelina
 

Fotografering av hästarna

I söndags så hade hästgrupperna teori och det var fint väder så vi passade på att fota några av hästarna medan de är nyklippta! Men det är inte alltid så lätt att fota hästar.. Antingen så tittar de åt fel håll eller så är öronen bakåt eller så står de alldeles för nära kameran eller så kan de inte stå stilla..
 
Här är några av de bilderna som lyckades bli bra!
 
 
 
foto: Evelina
 

Crazy Kate

 
foto: Evelina

Ifall ni vill komma och titta!

Här är de tävlingar som kommer att anordnas på SURF i år! Vissa är inte helt bestämda men de flesta är det! Sedan kan det nog tillkomma fler klubbtävlingar. 
Så då är det bara att komma och kika på våra fina ekipage och hejja på dom!
Vi i stallfemman kommer befinna oss på åtminstone de 4 första tävlingarna som syns på bilden :) så kom och prata med oss om ni vill göra oss glada :) haha! vi är snälla :)
 
/Evelina
 

Lusen gillar att busa!

 
foto: Evelina

Avelsvärdering på SURF

Igår var det avelsvärdering på SURF! Det var en massa fina hingstar av olika slag! Här är lite bilder.
 
 
Shetlandsponnyer, Shirehästar och Irish Cob var några av de hästraser som visades.
 
/Evelina

Svar på kommentar

Från: L
 
Ni som är i stallet så ofta, skulle inte ni kunna ta nya bilder på alla hästar till surfs hemsida? =)

Jag tror att många som ska börja på en ridskola vill se hur hästarna ser ut.
 

 
Svar: Vi har fotat bilder på hästarna som ska upp på hemsidan. Det var ungefär ett år sedan, men jag vet inte vad som hände med detta.. Kan hända att bilderna försvann från datorn på SURF när alla datorer flyttades runt mm. Men just nu håller ju hemsidan på att snyggas till så snart skulle jag tro att nya bilder kommer upp där också! :)
 
/Evelina
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
När ska ni skriva om Molly?
 

 
Svar: Vi ska skriva om alla hästar så småningom men vi har inte haft tid riktigt. Sen måste vi be Elvira eller Ebba att skriva om Molly då varken jag eller Linnéa rider henne särskilt mycket. Och det är mest vi som skriver här.
 
/Evelina

Lusen gick på lektion igår

Igår fick Lusen vara med en stund på lektionen i ponnydressyrgruppen!
Dock bara sista kvarten för att vänja sig vid att vara i ridhuset tillsammans med andra hästar. Men enligt Linnéa som fick rida på honom så var han lite envis men fin och väldigt mjuk i munnen. :)
Han kommer nog behöva vänja sig nån vecka till innan han börjar gå lektioner på riktigt. Han är ju bara 6 år så han kommer nog gå igenom lite samma process som Porter fått göra. :)
 
/Evelina
 
Han är ruskigt söt!

Hej Hercules!

 
- Det är gott med lunch! :)

Gnägg-app

När vi fotar hästarna försöker vi alltid få bilder när de har öronen framåt. Ibland är det inte det lättaste, att hoppa och tjoa och vifta med armarna haha. Men för några månader sen såg vi ett tips om en app som gnäggar - Horse Piano Free heter den. Vi använder den för det mesta och är riktigt roligt att se hästarnas reaktioner!
 
Här är några exempel. Visst har vi fina ridskolehästar!

Fina frisyrer

 
Igår ägnade Jessica Häggling hela dagen åt att frisera våra ridskolehästar! Här är en hälsning från henne:
 
"Alla hästarna är nu nyklippta. Relios bad om att få se ut som ett fullblod (vilket jag försökte), Crazy Kate vägrade låta mig klippa hennes lugg, Porter sög på min jacka och Mageno dog av skräck när jag tog fram en stege..
På Sigma hittade jag inge hår att klippa och gällande Nix svans... så klippte jag den rak..(D.v.s jag kapade 4 hårstrån längst ner)
Hercules förvandlades från  en travhäst till en riktig Grand Prix häst och Nixon ser ut som en ascool tävlingsponny. Fina Tildas svans släpar inte längre i marken och Gandalf ser ut som den Maffia-boss han är. 
Från 09.00 på morgonen till 21.00 på kvällen idag har jag klippt manar. Blåsor på händerna... men väldigt stolt över att jag allvarligt tror att vi har Västerbottens snällaste hästar. Inte EN av dem hade öronen bakåt en enda gång.
Nu är det upp till er att pyssla om pälsarna!! Kör hårt!"
 
 
Och här har vi bildbevis!
 
FÖRE:                                                                           EFTER:
 
 
 
 
 
Gandalf efter klippning:
 
 
/Evelina
 
 
 
 
 

Svar på kommentar

Från: Maja
 
jag har en fråga. Får man komma till surf när man vill och hjälpa till med saker som behövs som att fixa i stallet och kanske lite annat. Får man göra det??
 

 
Svar: Självklart! Det är alltid kul att få hjälp med saker och ting och man lär sig mycket av att se hur saker och ting görs. Speciellt om man rider på ridskolan och oftast kommer till stallet just när man ska rida, så lär man sig jättemycket om man åker dit på dagtid och får hjälpa till med att fodra, släppa in hästar osv. :) Själv har jag lärt mig ruskigt mycket den vägen!
Anläggningen har öppet mellan 07.00 - 22.00.
 
/Evelina
 
 
Hahaha ibland kan man bli trött av alla stallsysslor så det är skönt med hjälp ;) Haha åh, jag kan skratta åt den här bilden hur länge som helst! Antagligen är det för att jag är så galet trött just nu...
 
 

Fina Porter


SURF-medlemmars bloggar

Det var någon som undrade om vi kunde länka lite andra "Surfare" som bloggar! Och nu har vi fått in lite länkar. Självklart kan ni fortsätta länka era bloggar! Så kan vi länka dom i ett annat inlägg :)
 
www.stallfemman.blogg.se - Här skriver vi i Stallfemman om vår vardag och vår ridning :)
 
www.almostpretty.blogg.se - Klara Henricsson. Rider i hoppgruppen på storhäst och bloggar om lite allt möjligt!
 
www.majja.devote.se - Maja Lundqvist. Rider på ponny på måndagar.
 
www.limea.blogg.se - Här skriver Linnéa från Stallfemman om sin vardag och ridning bland annat.
 
www.miasmulan.blogg.se - Mia. Rider på onsdagar.
 
www.maariabodin.blogg.se - Maria Bodin. Skriver mest om sin vardag men lägger ofta upp videor från ridningen.
 

Snart är det sommar!


Tre bilder från en ponnyridning i höstas. Efter månader med minusgrader och snöfall ser vi verkligen fram emot sommaren nu!

Charmiga Mageno


Bilder på Lusardo (Lusen)

 
Visst är han söt?
 
/Evelina

Visste ni att...

...Rockbitz är halvsyskon med ponnyn Kimberly som var med i  TV-programmet Ponnyakuten säsong 3?
Dom har samma pappa!
 
Barbackas Kimberly
 
Rocky har även en helbror som heter Rockeye Blue. Han är också ridskoleponny, fast på Bollnäs Ridsällskap.
 
Rockeye Blue
 
Rockys mamma hette Rocksie och här är en bild på henne:
 
Rocksie
 
Rockys pappa heter Vitluvens Curbitz och är till hälften Arabiskt fullblod. Här är en bild på honom:
 
Vitluvens Curbitz
 
Här är även en bild på Rockys farfar (Curbitz pappa):
 
Chalif ox (arabiskt fullblod)
 
Och här kommer lite bilder från när Rocky var yngre!
 
 
- Alla bilder är lånade -

Visst kommer ni ihåg?

Visst kommer ni ihåg att länka era bloggar som vi skrev i DETTA inlägg! :)
 
 

Ny ponny!

Det har kommit en ny ponny till SURF!
 
Han heter Lusardo och är en 6-årig D-ponny från Norrköping. :)
 
Har ännu ingen bra bild, ska försöka fixa det imorgon ;)
 
/Evelina
 
 

En fråga om Hebel

Linda
Får man rykta honom?


Absolut får man göra det, rykta honom så mycket ni vill för han blir bara glad av uppmärksamheten :) Däremot är det lite onödigt att kratsa hovarna då han kan lägga vikten på den skadade hoven, så det är väl inte särskilt bra. 


Info om Hebel

Idag följde jag med Hebel på återbesök hos veterinären! :) Han blev röntgad för att se ifall hovbensfrakturen hade blivit bättre eller om det hade blivit sämre. Och som tur var så hade det blivit bättre! Nu kommer han stå på boxvila i minst 3 månader så pyssla gärna med honom.
 
/Evelina
 

RSS 2.0