Fille


Kate och Hebel myser


Gissa ponnyn


Nog syns det allt att det är lerigt i hagarna!

Nynäs


Sommarbetet 2011


Hittade två gamla filmer på kaktus


Kaktus ♥


Att rida med sporrar

Angående en kommentar vi fick om sporrar och att man inte borde rida med det om man inte kan fick mig att skriva ett inlägg om sporrar.
 
Sporrarna är ju till för att hästen ska lyssna bättre (eller om man har en ganska skänkeldöv häst så att man inte ska behöva banka med hälarna), man ska bara behöva dutta lite med sporren.
 
Jag personligen rider aldrig med sporrar helt enkelt för att jag inte riktigt vet hur jag ska använda dom korrekt.
Sen så trivs inte alla ridskolehästar med sporrar utan jobbar hellre ihop med en ryttare utan metallpinnar på fötterna.
 
Därför är det viktigt att ni som rider frågar er ridlärare:
- Är jag mogen att rida med sporrar?
- Kan man använda sporrar på hästen jag ska rida?
- Hur långa ska mina sporrar vara?
 
Dom få gånger som jag ridit med sporrar så har jag använt ett par sporrar som är 15mm långa med rund spets.
Jag tycker att dom är lagom långa. 15mm är de längsta sporrar man får ha när man tävlar ponny.
 
Sen så ska man verkligen inte sitta och gnaga med sporrarna. Man måste vara försiktigare än ifall man inte hade haft sporrar. Trycket på hästen blir ju mycket större iochmed att ytan minskar, (det fick ni lära er i skolan va?) haha, nämen ni förstår!
 
Så nu till vitsen med inlägget, FRÅGA eran ridlärare innan ni börjar rida med sporrar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lerig dag

idag har det varit en lerig dag på SURF. Hästarna var alldeles leriga på benen när de kom in från hagen och det var inte så jättekul att gå och hämta dom heller, 50 liter lera i skorna - check!
 
Så det är jättebra om ni som rider borstar av benen på hästarna om leran är torr. Om leran fortfarande är blöt så är det bäst att ta sin häst till spolspiltan och spola av benen på dom så att inte sanden kommer ända in på skinnet och skaver på dom :)
 
 
Sen så har det kommit nya silagebalar som är jättesöta! Dom är ungefär en meter långa och inplastade i vit plast och det är jättelätt att väga upp det. Det enda som är lite dåligt är att dom är ganska svåra att öppna. Men en ny kniv ska införskaffas så att det inte blir ett hästjobb att få upp en silagebal :)
 
 
 

Alexi


Om ridskolehästarna

Här hittar du information om var och en av våra ridskolehästar! Dem är kategoriserade i "ponny" och "storhäst".
 
 
 
 
PONNYER                                        HÄSTAR
 
 
 
 
 
 


Hebel gör grimarser


Ozzy ligger och myser





Ibland kan man hitta vår söta stallkatt Ozzy på fårskinnspadden i sadelkammaren. Visst ser han ut att ha det himla mysigt? :)

Ozzy


Relios


Tips

Om det är någon av er surfare som har något ni vill sälja, eller något ni behöver? Vi har fått ett tips om en hästloppis i Sikeå, på ridklubben Sandgärdan. 
 
Datum: 6 oktober
Tid: 11.00 - 14.00
Plats: I ridhuset på Ridklubben Sandgärdan, Sikeå. 

Kör in bilen i ridhuset och sälj direkt från skuffen, eller ta med ett bord.
 
Kostnad för att sälja är 20 kr som går direkt till ridskolan.
 
Vill du vara med och sälja? Anmäl dig enklast via mail. 
 

Kan DU hjälpa oss?

Nu har vi skrivit in information om våra ponnysar! Den finns längst ner på sidan om varje ponny, t.ex. klickar man sig in på Relios och bläddrar längst ner så finns informationen där :)
Men eftersom att hela stallfemman rider ponny så har vi lite svårt att skriva personliga saker om storhästarna.
 
Därför undrar vi nu om nån av er som läser kanske vill skriva några rader om en eller flera av storhästarna!
 
Det kan vara hur hästen är att rida eller hur den är i stallet.
 
Kommentera eller maila till [email protected] om du kan skriva lite om någon häst :)
 

Bilder från betet 2011


Kolla Mannes ben!


Vill du vara med i årets julshow?

Nu har vi i US-styrelsen börjat planera årets julshow!
Vi skulle vilja veta om det är någon som är intresserad att antingen vara med i själva showen eller hjälpa till som funktionär. Om ni skulle vilja det, eller om ni har frågor och funderingar kan ni maila ordförande Elin på [email protected] eller till US-mailen [email protected] :) 

Vi hoppas att så många som möjligt vill hjälpa till, så vi får en riktigt bra julshow! :D


/US-styrelsen

Fabian


(Förra) veckans ridövning v.38


Diva


Nynäs


Säg hej till Dixie!

I torsdags kom en ny ponny till surf. Hon heter Dixie och är en liten D-ponny. Än så länge håller hon bara på att bekanta sig med stallet och sina hästkompisar så låt hon stå ifred tills hon känner sig hemma. :)
 

Hebel är som en nallebjörn


Ryza


Betet 2011

Ännu fler betesbilder :)

Nixon


Fritz och Relios

Så här söta var Fritz och Relios när det var dags för hemfärd från Holmsund förra helgen!


kul med brev!

det är så roligt att få brev om hur sålda ridskolehästar har det nuförtiden :)
om ni vet nån eller ÄR nån som äger en gammal trotjänare från surf som vill skriva lite om hur hästen/ponnyn har det nu så är ni jättevälkomna att maila oss! [email protected]
 
Wendy som nu bor hos Sandra :)
 

Brev från Wendy´s nya ägare!

Vi har fått ett jättefint brev från Wendys nya ägare Sandra :) Där hon berättar om hur Wendy har det nu!
 
 

 
Stallfemman tyckte att jag skulle ta och skriva ett inlägg om hur Wendy har det här hos oss i Niskanpää, så då tänkte jag att det kan ju vara kul för er att veta hur Wendy har det här hos oss! :)
 
Wendy är ju en väldigt dominant liten dam. Och ja, som ni kanske vet så är mat nästan som heligt för henne. När hon kom till oss och fick träffa sin lilla kompis Alicia, som är en väldigt cool liten shettis, så tyckte hon inte alls om henne.
När dom skulle stå i samma hage så jagade Wendy bort Alicia hela tiden, så vi gjorde helt enkelt så att vi släppte lös Alicia utanför hagen och helt plötsligt så hade hon gått in i hagen och Wendy bara stod och åt.
Alicia är verkligen inte vilken shettis som helst. Hon har stor personlighet och kommer överens med vilken häst som helst , T.o.m Wendy.
Men Wendy hade sina villkor. Alicia fick inte komma nära höbalen som vi hade i hagen utan det var bara Wendy som skulle få äta. Tiden gick och Wendy fick helt enkelt acceptera att Alicia var den enda kompisen hon hade. Alicia fick absolut inte komma nära henne men direkt när Wendy inte såg Alicia så sprang hon runt och gnäggade efter henne.
 
 
Alicia har alltid kunnat springa lös på gården som en hund. Det har hon gjort hos förra ägaren och det har hon fått göra här också eftersom att vi har en så pass stor gård.
Nu till sommaren så tänkte vi att vi testar om Wendy också kan göra det. Det funkade hur bra som helst! Bara man har fast den ena hästen så stannar den andra kvar. :) Ska man ta in hästarna på kvällen och har fast Alicia så Wendy får springa lös så brukar hon gå efter oss precis som att man hade fast henne. Nu har dom verkligen blivit hur bra kompisar som helst!
Dom står och kliar varandra, busar, dricker från samma hink och bråkar inte det minsta. Wendy har verkligen förändras jättemycket sen hon kom till oss i Februari. ;)
 
Alicia (ovan)
 
 
 
När man rider Wendy så kan hon ha sina dagar. Hon är verkligen inte en sån häst som bockar och busar på ängar utan hon går hur fint som helst!
Hon kan vara ganska så seg på ängarna men hon brukar bli piggare desto mer hon får springa. :) I början när vi fick henne så var hon rädd för precis ALLT! Bilar, fåglar, soptunnor, traktorer, släp,  allt som var vitt, hon kunde bli rädd för en snöhög också..
Hon var alltid jättespänd när man red henne och ibland tog det ett tag innan man kom förbi en soptunna t.ex... Men vi jobbade bort det. Wendy började känna sig säkrare och innan sommaren så var hon inte rädd för bilar nå mer!
 
 
Eftersom att vi inte har något ridhus eller ridbana så har det bara blivit en massa trafikträning och skogsturer.
Wendy är verkligen en jättefin häst att rida! Hon är väldigt envis så ibland måste man vara snäppet värre. ;) Hon går jättefint på volt och vet verkligen vad man villl och förstår jättebra. :)
 
Under sommaren har hon lagt på sig lite så i nuläget är hon en aning tjock men vi jobbar på det. ;) Hon är verkligen hur mysig som helst och pratar jättemycket med en. Om man ger henne morötter i stallet ibland så kan hon tugga och så pratar hon samtidigt för att hon tycker att det är så gott! ^^
 
 
 
Wendy har det verkligen jättebra här och jag tror att hon tycker det är kul när hon får springa lös här på gården! :D
 
Om ni har några frågar eller något som så är det bara att klicka in på http://sandraoutinen.blogg.se Så svarar jag på allt! ;)
 
/Sandra Outinen
 
 

Diva


Crazy Kate


Alexi käkar hö


Relios


Maiga


Maiga kom till surf förra hösten, men var tvungen att lämna oss i våras på grund av att livet som ridskolehäst inte riktigt passade henne. Hoppas du har det bra hos dina nya ägare!

2 nya kategorier

Nu har vi fixat 2 nya kategorier!
En ligger under "nyheter" och heter "svar på kommentarer" och den andra ligger under "foto" och heter "gamla hästar" :)
 
 

Nu drar vi igång med drop-in!

Nu drar vi igång med drop-in ridningen igen! Ett jättebra tillfälle för alla er som vill rida en gång extra eller prova på att rida här på Surf.
   Från gruppnivå 2c och uppåt.
   V.39 startar vi upp på torsdagar kl. 16.30-17.15.
   Kostnaden är 160:- (medlemskap krävs)
   Anmälan sker på lista i stallkontoret, alternativt maila: [email protected]
 

Tack allihop!

Tack alla som ställde upp och jobbade på "You're in for a surprise" på Umeå Universitet! Ni är guld värda!♥
 
 

Svar på kommentar

Maria:                                      
 
Vill ni kanske ha lite bilder på gamla hästar? tror jag har en del bilder, dock inte lika fina som era men alltid något!:) haha
 

 
Svar:
 
Ja det vill vi jättegärna! En kategori för gamla hästar som t.ex. sålts är på väg och så finns det ju alltid plats för mer bilder på våra fina änglahästar ;)
 
Maila till vår mailadress: [email protected] 
 
/stallfemman

Fritz

Fritz måste ju vara en av de snyggaste ponnyerna! Kolla vad fin han är :)

Ponnyridning i Holmsund

Igår (söndag) befann sig våra fina ridskoleponnyer Relios och Fritz i Holmsund på ponnyridning. Det uppskattades av både stora och små, tänk vilka fina ponnyer vi har!

Tipsa US!


Ni glömmer väl inte bort att maila till US om ni har idéer? Saker som övernattningar, ponnyridningar, ja allt ni kan komma på som ni skulle vilja göra! Maila till [email protected] :)

Crazy Kate och Tilda på betet förra sommaren


Lediga


Idag är det lördag och det betyder att ridskolans hästar och ponnyer är lediga!

Kvällsfodring

Så här kan det se ut en vanlig kväll när alla hästar på surf får mat, både ridskolisar och privatisar!
 
 
 
 
 
glada och nöjda hästar som förtjänade god kvällsmat efter en lång dag med ridlektioner :)

Glada elever!

Louise och Hebel bjöd på en mysig bild i onsdags :)

Heja surf!


Fotot är taget av Matilda Nordström.

Vi hälsar grattis åt surf-ekipagen Rebecca Persson - Canyon Flight, Evelina Nyman - Melton, Jennie Hjalmarsson - Picardies Provance och Rebecca Persson - Chaplin, för segern i DIV II Ponny Dressyren!

Hebel


Nyheter på anslagstavlan


Nu när höstterminen har börjat ordentligt börjar fler roligheter komma igång! Bland annat på anslagstavlan i stallet har flera nya saker kommit upp. Förutom cafeteriaschemat är veckans ridövning och stallnytt två nyheter, missa inte dem :)

Flodhästar

Tar man kort på hästar lite underifrån ser de nästan ut som flodhästar ;)


Kul att ni hittat hit!


Vad roligt att så många hittat hit redan! Det är bara att fråga om det är något ni undrar över eller så :)

Ryza skakar på huvudet


2 nya kategorier

vi har nu lagt till en ny kategori som heter "videor & filmer" :)
den ligger under "foto".
Det kommer även komma en till kategori som kommer innehålla bilder på hästar som sålts eller på annat sätt lämnat SURF utan att ha åkt till himlen :)
 
denna kategori kommer komma såsmåningom så jag återkommer med mer information!
 

Ozzy


Alita har det bra i hagen!








Snygg-Tilda! ...Eller hur var det nu?







Kakor är gott!


Nu när caféterian har börjat vara öppen varje kväll det är ridskola så behöver vi ju något att sälja!
Ni är därför jättevälkomna att baka nånting gott såsom bullar eller kakor av olika slag :)
 

Säg bara till

Glöm inte att kommentera om det är någon häst eller ponny ni vill att vi ska fota extra mycket :)

Fler betesbilder

Från sommaren 2011 :)







Fotografering ikväll

ikväll kommer kameran att följa med till SURF, så håll utkik efter bilder framöver :)

Massor av bilder

som ni kanske ser så håller vi på för fullt med att lägga in bilder på alla ridskolehästarna!
Detta för att ni så snart som möjligt ska kunna hitta information om varje häst/ponny i dess kategorifält. PLUS att vi vill kunna se fina bilder på alla våra fina hästar!
 
Om man då t.ex. klickar upp hästen Orlic så ska informationen om honom finnas längst ner på sidan eller längst ner på nästa sida om det finns många inlägg om Orlic :)
 
Hoppas att ni förstod! Annars är det bara att fråga på :)
 
/Stallfemman
 

Aria

 
 
 
 

Ryza

 

Nix




Mr. mageno

 

nynäs


Lola

 
 

Lilleman


Berra


Fabian

 
 

BJ

 
 
 
 
 

Alita


 
 
 
 
 

Hebel är charmig som få








Orlic










Teori

Idag är det teori för alla som rider på storhäst, och på Tisdag är det teori för alla som rider ponny! :)
 

Övernattningen

I helgen har det varit övernattning med skräcktema på SURF. Vi hade 5kamp, spökrunda, grillning och en massa andra roligheter. Det var otroligt roligt att vara med som ledare, och vilka härliga små medlemmar vi har!


Skräckpynt i trappan.


Den kusligt pyntade caféterian.


Vårt stora, mysiga sovrum!


Popcorn-poppning på gång.

 
Och mitt i caféterian stod Hassan och vakade över oss! :)


Lek och bus i ridhuset!


Här leker vi hela havet stormar på fullt allvar!


Lägerelden.


Pinnbröds och falukorvsgrillning under SURF´s klara stjärnhimmel :)


 


Gandalf


Svar på kommentar:

Lisa:
Vet ni om det kommer komma bilder på alla hästar på surfs hemsida?  På vissa hästar saknas ju bilder.
 

Svar:
Vi har fotat alla hästar och skrivit en snutt om varje. Det har varit på gång med hemsidan sen i våras men det blev lite missförstånd :) fast nu är det på gång igen ;)

Vad klok du verkar

Här ligger en av SURF´s två stallkatter och latar sig. Undrar just vad han tänker på, visst ser han lite lurig ut!
 
 

Nynäs och Ozzy


Här är surfs två stallkatter! Den brunrandiga heter Ozzy, och den gulvitfläckiga heter Nynäs :) Snällare och mysigare katter får man leta efter!

Sommarbetet 2011

Här kommer lite bilder från förra årets sommarbete :)


Insläpp


När hästarna ska in från hagen öppnar man hagarna och låter hästarna springa in själva. De verkar tycka det är väldigt roligt, och det är kul att se på. Ska ni dit och titta så kom ihåg att stå bakom repen så ni inte blir nedtrampade! :)

Ny lapp i stallet från US-styrelsen


Fabian solar i hagen


Hagarna på kvällen

På de kvällar det är varmt ute sover hästarna och ponnyerna ute dygnet runt. Det brukar vara på våren innan betet och hösten efter betet. Visst ser de ut att ha det mysigt!


Orlics favorithobby


Orlics favorithobby är att ta tag i en grimma med tänderna och sen snurra den runt, runt. 


Wendy och Sandra


I början av vårterminen flyttade fina Wendy norrut i Sverige. Om ni vill veta hur hon har det nu kan ni titta in här, och läsa om Wendy och hennes nya ägare Sandra :)

Nixon i solnedgången




Diva är charmig


Lite information!

Så, nu när det har börjat trilla in lite folk här på bloggen så tänkte jag att vi kan gå igenom hur bloggen fungerar! Det är ju inte alla som har så stor erfarenhet av bloggar och det är ju bra att veta hur man gör om man till exempel vill lämna en kommentar eller så.

Längst upp på sidan finns det en grå spalt där det står Nyheter, Tävling, Häst, Ponny o.s.v.

Om man då t.ex. vill se ALLA inlägg som vi skrivit om ponnyn Gandalf, så håller man musen över Ponny och sen scrollar man ner tills man hittar Gandalf. När du då klickar på länken så kommer ALLA inlägg om Gandalf upp.

Detsamma gäller Nyheter också. Då kan man klicka fram alla inlägg som skrivits i Augusti, September o.s.v.

 

Nu till hur du skriver en kommentar!

Under varje inlägg finns en rad som ser ut så här:

 

Om man klickar på ”kommentarer” så kommer du till en kommentarssida. Längst ner där finns en ruta där du skriver det du vill säga! :)


Önskemål?

Har ni önskemål om inlägg eller bilder på en viss häst så kan ni maila till [email protected] så ska vi se vad vi kan ordna :)




Finaste Kaktus!


Vila i frid ♥

Ko-schabrak

Vissa av ridskolans hästar och ponnyer har fått nya schabrak, och Gandalf har då fått det allra gulligaste!


Lerigt ute

Just nu kan det vara ganska så lerigt ute i hagarna om det regnar. Så det är jätteviktigt att man ryktar sin häst ren innan man sadlar och tränsar.
Det är också viktigt att borsta där benskydden ska sitta så de inte får skavsår, och att man borstar av skydden efter att man ridit! :)
 
ha det bra mina vänner! nu ska vi åka iväg och fixa lite smått och gott till övernattningen :D
 
 
 

Snart är det dags!

Till helgen så är det dags för övernattning! Det kommer bli jättekul, det kan jag lova!
Så anmäl er på listan i stallet. :)
 
 

Hej och välkomna!


Fotomodellen Mageno

Mr. Mageno busade lite med Fabian i hagen häromdagen. Vilken fotomodell han är!
 


Ibland måste man få va smutsig

 

Övernattning på SURF!

Den 8:e september kommer vi att hålla i en övernattning för alla SURF´s medlemmar under 26 år :D
 
Vi samlas på SURF klockan 19.00 på lördagen och sen hittar vi på en massa skoj, såsom 5-kamp, lekar, en spökrunda som ni sent kommer glömma och mycket, mycket mer! 
 
kostanden är 100:-   grillad korv, och frukost ingår :)
 
Hämtning sker på söndag den 9:e september klockan 11.00
 
PACKLISTA:
 
   -madrass
   -sovsäck
   -ett GLATT HUMÖR!
   -gärna utklädningskläder! :)
   -100:-
 
Anmäl dig på listan på anslagstavlan i stallet! :)
 
 

RSS 2.0