Brev från Wendy´s nya ägare!

Vi har fått ett jättefint brev från Wendys nya ägare Sandra :) Där hon berättar om hur Wendy har det nu!
 
 

 
Stallfemman tyckte att jag skulle ta och skriva ett inlägg om hur Wendy har det här hos oss i Niskanpää, så då tänkte jag att det kan ju vara kul för er att veta hur Wendy har det här hos oss! :)
 
Wendy är ju en väldigt dominant liten dam. Och ja, som ni kanske vet så är mat nästan som heligt för henne. När hon kom till oss och fick träffa sin lilla kompis Alicia, som är en väldigt cool liten shettis, så tyckte hon inte alls om henne.
När dom skulle stå i samma hage så jagade Wendy bort Alicia hela tiden, så vi gjorde helt enkelt så att vi släppte lös Alicia utanför hagen och helt plötsligt så hade hon gått in i hagen och Wendy bara stod och åt.
Alicia är verkligen inte vilken shettis som helst. Hon har stor personlighet och kommer överens med vilken häst som helst , T.o.m Wendy.
Men Wendy hade sina villkor. Alicia fick inte komma nära höbalen som vi hade i hagen utan det var bara Wendy som skulle få äta. Tiden gick och Wendy fick helt enkelt acceptera att Alicia var den enda kompisen hon hade. Alicia fick absolut inte komma nära henne men direkt när Wendy inte såg Alicia så sprang hon runt och gnäggade efter henne.
 
 
Alicia har alltid kunnat springa lös på gården som en hund. Det har hon gjort hos förra ägaren och det har hon fått göra här också eftersom att vi har en så pass stor gård.
Nu till sommaren så tänkte vi att vi testar om Wendy också kan göra det. Det funkade hur bra som helst! Bara man har fast den ena hästen så stannar den andra kvar. :) Ska man ta in hästarna på kvällen och har fast Alicia så Wendy får springa lös så brukar hon gå efter oss precis som att man hade fast henne. Nu har dom verkligen blivit hur bra kompisar som helst!
Dom står och kliar varandra, busar, dricker från samma hink och bråkar inte det minsta. Wendy har verkligen förändras jättemycket sen hon kom till oss i Februari. ;)
 
Alicia (ovan)
 
 
 
När man rider Wendy så kan hon ha sina dagar. Hon är verkligen inte en sån häst som bockar och busar på ängar utan hon går hur fint som helst!
Hon kan vara ganska så seg på ängarna men hon brukar bli piggare desto mer hon får springa. :) I början när vi fick henne så var hon rädd för precis ALLT! Bilar, fåglar, soptunnor, traktorer, släp,  allt som var vitt, hon kunde bli rädd för en snöhög också..
Hon var alltid jättespänd när man red henne och ibland tog det ett tag innan man kom förbi en soptunna t.ex... Men vi jobbade bort det. Wendy började känna sig säkrare och innan sommaren så var hon inte rädd för bilar nå mer!
 
 
Eftersom att vi inte har något ridhus eller ridbana så har det bara blivit en massa trafikträning och skogsturer.
Wendy är verkligen en jättefin häst att rida! Hon är väldigt envis så ibland måste man vara snäppet värre. ;) Hon går jättefint på volt och vet verkligen vad man villl och förstår jättebra. :)
 
Under sommaren har hon lagt på sig lite så i nuläget är hon en aning tjock men vi jobbar på det. ;) Hon är verkligen hur mysig som helst och pratar jättemycket med en. Om man ger henne morötter i stallet ibland så kan hon tugga och så pratar hon samtidigt för att hon tycker att det är så gott! ^^
 
 
 
Wendy har det verkligen jättebra här och jag tror att hon tycker det är kul när hon får springa lös här på gården! :D
 
Om ni har några frågar eller något som så är det bara att klicka in på http://sandraoutinen.blogg.se Så svarar jag på allt! ;)
 
/Sandra Outinen
 
 


Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej på bloggen)

Om du har en blogg, länka den gärna här :)

Kommentar:

RSS 2.0