Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Vars hittar ni alla era ridskolehästar vars köper ni dom från hemsida? :-D
 

 
Svar: Ridskolehästarna hittas på lite olika sätt. Ibland genom annonser på hemsidor såsom Hästnet eller Blocket och ibland så hittar man hästar genom personer man känner. :)

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Vad är Nixon för ras? :) och tt... Hörde av Emmeli att ni köpte dom av ett stuteri eftersom både Nixon o molly o tt kommer därifrån vet ni vad stuteriet heter eller vem ni köpt dom från? :)
 

 
Svar: Nixon är en såkallad Irländsk Sporthäst. Det är väl egentligen en korsning av en massa olika raser, lite som Svensk Ridponny.
Både Nixon, Molly och TT är Munsboro-ponnyer. De kommer alltså från ett försäljningsstall på Irland som heter Munsboro. :)

Svar på kommentar

Från: Tilde.S
 
kan ni ge lite info om hopptävlingen? måste man räkna galoppsteg och får man inte veta banan förens tävlingsdagen?
 

 
Svar: Man behöver absolut inte räkna galoppsprång, det brukar man bara göra om det finns kombinationer i banan (vilket det inte kommer göra på den här tävlingen).
Banan får man veta på tävlingsdagen och vi kommer nog att lära oss den tillsammans med ridlärarna. :) Det här är en träningstävling som är till för att lära sig hur det går till på tävling, så du kommer få veta allt när du kommer dit! Om du undrar något nu i förväg så kan du fråga Emmeli! :)

EVELINÉA

Nu har jag och Evelina skaffat oss en hemsida! www.evelineafoto.weebly.com heter den, och där kommer vi lägga ut bilder vi fotar på tävlingar :) Man får använda bilderna med stämpeln på så länge man inte beskär bilden på så sätt att man inte ser att vi fotat. För att få bort stämpeln får man köpa bilden/bilderna, mer info finns på hemsidan! :)
 
Här kommer några exempelbilder från helgens tävlingar!
 
 
/Linnéa

Bilder från övernattningen!

 
 
 
 
 
 
 

Svar på kommentar

Från: Hanna
 
Är det för privatekipage också?:)
 


Svar: Jag tror att ridskoletävlingen är för just ridskoleekipage då ridskoleeleverna inte hade möjlighet att vara med på klubbhoppningen som anordnades enbart för privatekipagen. Men jag vet inte, hör med Emmeli! :)

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
Hej! Hur hög är monika?
 

 
Svar: Vet inte exakt hur hög hon är. Men mellan 160-170cm :)
 
 

Ridskoletävling 14e juni!

Den 14 juni har Ridskolan Hopptävling!
Klasser från 10 - 80 cm.
Listor för anmälan sätts upp i stallet 22 maj.
 
Varmt välkomna!
 
 

Gamla bilder - del 2

 Kan ni se vilka hästar det är på alla bilder?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Angående uppdateringen

Eftersom att det har kommit in ett antal frågor kring uppdateringen, tänkte jag bara förtydliga att denna blogg är tänkt att fungera som ett tillägg till hemsidan. Bloggen är till största del tänkt att informera, men även för att svara på större frågor samt visa upp bilder på våra fina ridskolehästar. Den är alltså inte tänkt som en "vardagsblogg", där vi uppdaterar dagligen. Händer det något, så skriver vi det, annars är det kanske tyst. :)

Gamla bilder - del 1

 Tänkte att vi kan köra en grej där vi lägger upp en massa gamla bilder! Det kommer 3 delar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallklubben!

Vill du lära dig mer om hästar, träffa nya kompisar och vara mer i stallet? Då är Stallklubben något för dig!
 
Torsdagen den 22/5 kl 18.00 är det informationsträff i cafeterian, där får du veta mer om Stallklubben. Alla aktiviteter vi ordnar kommer vara gratis och alla medlemmar mellan 6-25 år är välkomna att vara med!
 
 

Gandalf leker astronaut!

 
 
 
Gandalf har fått ett exsemtäcke som han ska ha på sig när det är soligt ute! Jag och Elvira skulle klä på honom det idag när vi jobbade och det tog ett tag innan vi fick på det rätt, hahaha.
Han ser ut som en liten astronaut i sin silvriga kroppsstrumpa haha!

Tävlingar i helgen

Mellan fredag 23 maj -  söndag 25 maj, nästa helg, är det ponnyhoppning på Surf! Det kommer vara med jättemånga ekipage och bland annat 2 av våra ridskoleponnyer!
 
Visst kommer ni och tittar? :)
 
Här hittar ni mer information: https://tdb.ridsport.se/meetings/24253 
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
jag tycker att ni borde fortsätta med "visste ni att" och omröstningarna för att det inte är så kul när ni börjar med en sak och sen lägger ni inte ut nått nytt på jätte länge, ni borde fixa eran blogg
 

 
Svar: Jag vet att många tycker det. Vi har dock lite slut på idéer som jag skrev som svar på förra frågan..
Men vi ska försöka bättra oss nu. Den här veckan är min sista jobbiga vecka, 3 prov kvar och sen så är det över!
I helgen händer det en massa skoj som ni kanske får se på film sen också!
Menar du att vi ska fixa den här bloggen eller stallfemman-bloggen?

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
jag tycker att eran blogg har börjat bli ganska tråkig... ni lägger ju aldrig upp nått nytt... -
 

 
Svar: Vi har EXTREMT mycket i skolan just nu. Jag hade tex. 5 prov under en och samma vecka alldeles nyligen. Och skolarbetet går i första hand. Alltid. Vi har 1 respektive 2 år kvar i skolan och det är nu det är som kämpigast.
 
Sen har vi lite slut på idéer. Vi får mycket kommentarer om att "skriv mer", "lägg upp mer bilder", "jag vill se fler visste-du-att" och "kan ni inte uppdatera oftare".
 
 
Men vi vill veta vad NI vill se och läsa. Vilken häst ska vi fota? Vad vill ni läsa om - fakta om hästarna, vad vi gör på Surf eller nåt annat? Filmer på hästarna? Filmer på oss (typ övernattningsfilmen)?
 
Vi har helt enkelt inte riktigt prioriterat bloggen just nu. Ask:en och instagram är enklare att uppdatera då det går snabbt. Bloggen tar mer tid. Sen så blir man bara ledsen när man klickar in på bloggen och ser en massa sura kommentarer, då loggar man helst ut igen..
 
Men, vi SKA försöka bättra oss. Jag har tänkt klippa ihop en liten film som kommer upp här snart. Och i helgen så ska vi filma ännu mer!

Lite filmer

Vi fick en fråga på ask om vi inte kunde lägga ut fler filmer på när vi eller andra rider hästarna och ponnyerna. Jag har en massa gamla filmer att bjuda på så dom kan jag bjuda på!
 
 

En hoppträning i hoppgruppen med Nixon för ungefär två och ett halvt år sen.
 
 

Min och Nixons allra första tävling tillsammans.









Jag och Tilda för något år sen.
 
 

En annan tävling med Nixon.
 
 

Den lokala tävlingen med Nixon.
 
 

Och slutligen min och Lusens första dressyrtävling i höstas. Han bestämde sig för att han inte ville galoppera den dagen!

/Linnéa

Nytt svar på kommentar!

Fick veta nu att det visst har kommit en ny katt till Surf!
 
Den kommer från röbäcks 4h gård och vi ska testa om den fungerar på surf tillsammans med Nynäs! Katten kom igår, hon heter Jane och bor just nu inne på kontoret :) Idag har även nynäs fått bo inne på kontoret med henne så de ska vänja sig tillsammans!

Svar på kommentar

Från: Jen
 
Finns Detal kvar hos er? Om inte var tog han vägen?
 

 
Svar: Nej, Detal finns inte kvar på Surf. Han såldes för ett par år sedan (vet inte riktigt hur många) och efter det har vi sett honom på tävlingsbanorna lite då och då. Men nu var det länge sedan vi såg honom så jag vet faktiskt inte var han befinner sig nu. :)

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
är det sant att nynäs har fått en kattkompis på surf? 
om det är, skulle ni kunna lägga upp bilder på hon/han?
 

 
Svar: Nej, inte vad jag vet iallafall..?
Det var tal om att han kanske skulle få en kompis men det kan ibland vara så att en katt vill försvara sitt revir från andra främmande katter. Surf är Nynäs revir och vi vet inte riktigt hur han skulle behandla en ny katt. Förra stallkatten Ozzy och Nynäs hade känt varandra sedan de var små så de var bra vänner. :)
Vi lär ju skriva ut här ifall han får en kompis!

Måndagsridning på Malma!

Ett inslag från dagverksamheten på klubben. Måndagar har vi anpassad ridning och Malma är stjärnan som klarar detta uppdrag med glans.
 
 

Svar på kommentar

Från: Anonym
 
det var länge sedan ni la ut nått nytt... ledsen för din hund linnea :(
 


Svar: Jo vi vet... Vi har väldigt mycket i skolan just nu. Vi går gymnasiet och har massvis med inlämningsuppgifter, prov och nationella prov såhär i slutet av terminen. Men vi ska försöka få igång bloggen så fort skolan har lugnat ner sig! :)
 
 

Vårkänslor

 

Spring spring!

 

Svar på kommentar

Från: Anonym
Om: Star och Kaktus ♥
 
Väldigt bra video.... Började faktiskt att gråta när jag såg den ;(
 


Svar: Åhh tack så mycket! Tog lång tid att göra den då jag grät nästan hela tiden. Gråter varje gång jag ser den också!
 
/Evelina

Smakprov av dagen

Här kommer lite smakprov från dagens bilder! Lägger upp resten eftersom. :)
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Evelina

Mot Surf!

Om en liten stund drar vi oss iväg mot Surf! Idag ska vi fota och börja förbereda inför övernattningen imorgon. Så förhoppningsvis kommer det upp en massa bilder här sen.
 
 

RSS 2.0