Sov gott finaste Hebel

Vi har fått ganska många frågor om Hebel som vi inte kunnat svara på förrän nu.
 
Hebel fick en hovbensfraktur i mars förra året. Han fick gips på hoven och boxvila i över 3 månader, sedan fick han stå i sjukhage i ytterligare 6-7 månader. Efter att vi fick ta bort gipset så har han har haft diverse olika speciella skor på den skadade hoven för att hålla den stadig och fick tyvärr också en besvärlig strålröta då det var fuktigt och lerigt ute. I höstas fick Hebel tillåtelse att börja promenera ett par minuter om dagen och duktiga Caroline har gått med Hebel nästintill varje dag. Han blev friskförklarad av veterinären i januari i år men blev strax därpå halt igen. Förra onsdagen åkte Emmeli in med honom till veterinären för att röntga honom igen och det visade sig att han hade ytterligare en skada i samma ben, där han fått pålagringar som aldrig skulle läka.
 
Därför fick Hebel somna in igår morse (onsdag).
 
Hebel har förgyllt tillvaron för oss på SURF i 9 år och han har fått enormt mycket kärlek och varit omtyckt av alla. Ylva och vaktmästare Nisse följde Hebel ända till slutet och såg till att han var glad, han fick äta massvis med korn och allt gick lugnt och fint.
 
Självklart kommer vi alla att sakna Hebel sjukt mycket, men vi måste komma ihåg att det här var det bästa för honom. Han älskade att springa snabbt och hoppa omkring och när han inte kunde göra det längre så var han inte lika glad. En häst ska ju liksom leva för sig själv och inte för oss människor, när de då inte mår bra och har ont så måste vi låta dem gå vidare, även om vi älskar dom och det gör ont i hjärtat. ♥
 
Vi ska minnas honom med glädje och komma ihåg alla fina minnen han har gett oss! Men visst måste man få gråta och sörja först. Om ni undrar något är det bara att ni frågar. 
 
Här kommer en massa fina, tokiga och roliga bilder på Hebel! 
 
(Här bjuder jag på min egen dubbelhaka också..)
 
 
 
 
 
Här visar Hebel upp ett av sina trick! Mycket charmigt. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har ju mest bilder på mig och Hebel, som ni kanske förstår. Men ni får jättegärna skicka in fler fina bilder på Hebel som ni har! Så kan vi dela med oss av fina minnen. :)
 
Jag lånade lite bilder också, jag hoppas att det är okej för er - annars får ni säga till :)
 

Postat av: Ylva

Kan skicka en massa bilder från sommaren -07, kan vara kul att ha!

2014-03-27 @ 20:14:34
URL: http://Ydanielsson.blogg.se

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej på bloggen)

Om du har en blogg, länka den gärna här :)

Kommentar:

RSS 2.0