Nyhetsbrev vecka 13

Här kommer ännu ett nyhetsbrev från ridskolan!

 

Anläggning

Nu börjar våren vara här på riktigt, det är varma dagar men fortfarande kalla nätter. Vi vet att det blir väldigt lerigt på parkeringen och hoppas att ni kan ha överseende med det under den här vårperioden. Vi försöker dra till med traktorn så gott det går på dagtid!

Stora porten i ridhuset har fått en motor, man styr den från den lilla luckan i sargen. Om inte motorn skulle fungera så frikopplar man porten genom att dra i det gröna snöret på väggen, då kan man skjuta den upp och ner med handkraft. Kom ihåg att alltid stänga den ordentligt efter dig.

 

Ridskolehästarna

Alita är nu friskförklarad men kommer sättas igång lugnt. Hon har börjat gå en lektion om dagen. Hon tar livet med ro och är sitt vanliga lugna jag!

Porter är snart fullt igång och har även han börjat gå en lektion om dagen, han är pigg och glad och vill gärna springa! :)

Diva medicineras några dagar till och sedan ska vi se om hon ser bättre ut.

Fluxan ska snart in på återbesök, men hon verkar njuta av semestern och trivs i hagen med Molly!

Monica går på hackamore istället för vanligt bett just nu eftersom hon har tagit ut sina vargtänder.

Rocky har fått byta boende till en box istället för spilta. Ni får gärna binda upp honom i vattenspiltan eller hovslagarspiltan när ni ska göra iordning honom för ridning.

På torsdag den här veckan så kommer det hit en sadelutprovare och provar ut sadlar till sex av våra hästar så de får bra sadlar som passar deras ryggar!

Med våren kommer även lera och pälsfällning, ni får gärna borsta hästarna extra noga i karlederna eller kanske till och med skölja av dem efter ridningen. Och ta gärna en extra lång rykt för att få bort all gammal päls :)

 

Övrigt

Surf fick utmärkelsen Årets Tävlingsplats i år, superroligt tycker vi!! Vi ska fortsätta jobba för att göra så bra tävlingar som möjligt!

Vi vill påminna alla som skor sina hästar i vår hovslagarspilta om att ni måste städa efter er. Det är inte kul att hitta spiltan full med bajs! Eller ännu värre, att någon annan häst trampar in en söm i hoven!

 

Soliga vårhälsningar från Surfs personal och hästar!


Postat av: Anonym

Vad har hänt med Alita och Fluxan?

2014-03-25 @ 13:55:46

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej på bloggen)

Om du har en blogg, länka den gärna här :)

Kommentar:

RSS 2.0